Medové perníčky od babičky
Perníčky jednoznačně patří k vánoční atmosféře. Jejich chuť a zdobení potěší každé malé dítko. Medové kořeněné těsto provoní doslova celý dům a s vykrajováním vám jistě rády pomohou i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a ručně zpracujeme těsto.
Krok 2: Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne uležet v lednici.
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme na 160 °C asi 8-10 minut.
Krok 5: Teplé perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem.
Zveřejněno 11. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové perníčky od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RqK5
Moje poznámka
Medové perníčky od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RqK5
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
žloutek
Komentáře (1)