Medove cukrovi

aisha Kuchařka:

Cukroví , Pečené 15 názorů

514

Suroviny

Na těsto:
450 g hladké mouky
160 g moučkového cukru
60 g ztuženého tuku
120 g tekutého medu
1 lžička jedlé sody
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžička mletého anýzu
trocha tlučeného hřebíčků
Na bílkovou polevu:
130 g moučkového cukru
1 bílek
2 lžičky citrónové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sypke suroviny presijeme, promichame, pridame zmekly tuk, med a vejce. Vypracujeme testo, ktere nechame v chladu cca 1 hodinu odpocinout.

  2. Na lehce pomoucenem vale testo rozvalime a formickami vykrajujeme libovolne tvary (s testem se velmi dobre pracuje).

  3. Peceme pri 160 stupnich (ja pekla horkym vzduchem). Az kraje mirne zezlatnou, vyndame z trouby a nechame vychladnout.

  4. Polevame bilkovou polevou a ozdobime napr. piniovymi orisky.

Poznámka

Cukrovi je slozenim i chuti velmi podobne pernickum. Po upeceni je mekke a vonave.

zdroj: Babiccino cukrovi (mirne upraven podil mouky, v original receptu je 400 g, coz bylo malo)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 494 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medove cukrovi

  • aisha aisha(autorka receptu)

    nofrona: Moc dekuji za vyzkouseni a pochvalu..:-K..fotka je super..:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Tak a mám hotovo. Posílám moc moc velkou pochvalu za super recept:-!
    S těstem se pracovalo dobře, po upečení krásně měkké a s polevou je to chuťová parádička:-!:-!
    Ještě jednou děkuji a posílám foto:-8, klidně smázni;-).

    Odpovědět

  • Charlie Charlie

    No ještě mi zbývá jedna várka, tak tu upeču trochu míň...před dvouma rokama sem zkoušel perníčky a taky sem je asi upekl moc, protože ještě o dalších vánocích byly tvrdý jak beton a ani plíseň na ně nešla :-D

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Charlie: To me mrzi..ja mela cukrovi po upeceni hned krasne mekke. Mozna jsem ho pekla kratsi dobu. Doufam, ze se do Vanoc rozlezi a zmekne. Dekuji za vyzkouseni receptu..:-K

    Odpovědět

  • Charlie Charlie

    Vypadaj moc hezky, ale příjde mi, že je mám nějaký moc tvrdý, tak snad se to do Vánoc rozleží :))

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Krásné cukrovíčko! Mohla bych ho ještě letos zvládnout. . . :yes::-p+

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    jsou nádherné:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Tak už jsem toho víc péct nechtěla:-S, ale tohle mě moc moc láká, tak asi to o víkendu prubnu;-):-)
    Mám uloženo a posílám bod:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    :-K:-K moc vsem dekuji za komentare :-K:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Tvoje recepty a fotky jsou potěšením:yes::yes: už jsem se zařekla, že péct nebudu, ale když vidím takovou krásu s nádechem dálek, nevím, nevím:-K:-8:-))

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Nádhera:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Výstavní cukrovíčko;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    aisha: já moc děkuju;-):-):-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    rebeka:Dekuji Ti prevelice :-K:-K..ja ho mela tri velke plechy (+ - 150 ks);-)..zalezi take, jak tence vyvalis testo, ja ho mela cca 0,5 cm vysoke.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá nádherně:-K:-8:yes::yes: kolik je cca kousků z této dávky:-?
    mně tento údaj chybí u většiny cukrovíček, a myslím, že by ho uvítalo více uživatelek;-):-)
    to abych věděla, zda ubrat, či naopak, zvýšit gramáže:-8:-D;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo