Postup přípravy
Krok 1: Cibuli překrojíme podélně napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky (půlkolečka), žampiony očistíme a nakrájíme na plátky nebo drobnější kousky.
Krok 2: Na troše oleje orestujeme cibuli a žampiony. Cibuli restujeme jen „do sklovata“, musí zůstat světlá a mírně křupavá. Žampiony pustí vodu nebo je trochu podlijeme (jen kapku) a vydusíme tak, aby nebyly suché.
Krok 3: Cibuli a žampiony necháme vychladnout, velmi mírně osolíme, dobře promícháme a přimícháme majonézu a trochu bílého jogurtu. Přidáme kari a dobře promícháme.
Krok 4: Salát necháme vychladit, podáváme v miskách s pečivem.
Zveřejněno 15. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát žampionový „indický“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EROjg
Moje poznámka
Salát žampionový „indický“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EROjg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 4 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mléčná polévka
Kajkajak před 3 minutami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 46 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 58 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
žampióny,
majonéza,
jogurt bílý,
koření kari,
olej,
sůl,
pepř bílý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.