Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,49 g |
Tuky | 78,95 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.
Krok 2: Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a nakrájenými
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Moje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 22 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 36 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 37 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
cibule,
sádlo,
špek,
šunka,
okurky sterilované,
lák z okurek,
vejce,
vývar hovězí,
jíška tmavá instantní
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.