Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Strouhaná jablíčka k zavaření

Jak naložit s bohatou úrodou jablek? Kromě uskladnění ve sklepě je můžeme velmi jednoduše nastrouhat a zavařit do sklenic. V zimě pak stačí otevřít sklenici a můžeme se pustit třeba do přípravy voňavého jablkového štrúdlu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

13. 10. 2010 09:19

Suroviny pro 1

1

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

31. 10. 2017 17:31

Jiřina: opravdu, mohu potvrdit. Dělám tak mnoho let - nakrouhaná jablka trochu vymačkám ze šťávy a do sklenice hodně napevno napěchuji. Je to ideální polotovar na štrudly, vymačkaný mošt také bez dalších úprav steriluju. Stejně tak nasucho, bez cukru, dělám i půlené švestky. Až se zima zeptá...;-)

Jiřina

30. 10. 2017 20:22

Opravdu to jde bez cukru?

obevarechylave

15. 10. 2013 19:49

aj moja babička zavárala....s cukrom, občas sa nejaká pokazila...inak, skúšali ste ich aj mraziť tak ako bobule?:-8

Martina Blazkova

2. 11. 2012 10:08

Díky moc za rady, chystám se o víkendu zase zavařovat, tak tentokrát to nechám těch 50 minut!! :-)) Díky.

Iva

31. 10. 2012 13:34

Martina Blazkova: take mi obcas jablka zkvasila...az jsem se (s udivem) v chytre zavarovaci knizce docetla, ze se tahle jablka zavaruji plnych 50 ! minut. Od te doby mi nezkvasila ani sklenka.;-)

Zdenka +++ Zdenka +++

31. 10. 2012 13:28

Martina Blazkova:opravdu těch 15 minut stačí ,a neměla jsi špatně otřené víčka taky se mě jednou stalo že mě kvasila a bylo to tím.:-K

Martina Blazkova

31. 10. 2012 12:09

Zdeni, vidím, že taky zavařuješ do docela velkých sklenic... Už jsem zkoušela a většina mi bohužel zkvasila :-( Opravdu stačí k zavaření jen 10-15 minut?

hanahcotton hanahcotton

9. 10. 2012 16:31

:yes::yes:já ještě přidávám nahoru hřebíček,kousek skořice a badyánu....;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 10. 2012 15:53

Zdeničko,takto,bez použití cukru také dělávám:-)Opravdu se nekazí a jsou moc fajn na štrůdlíky i pod maso:-*Osmý bodík přidávám a z pátečního"jablíčkování"fotku přikládám:-)+8:yes::yes:

eva hubova eva hubova

27. 9. 2011 13:43

Zdeni,včera jsem zavařovala tak Ti tady přidám fotečku..doufám,že nebude vadit:yes::yes:+5

Zdenka +++ Zdenka +++

13. 10. 2010 10:07

Děkuji za bodík taky je zavařené používám do štrůdlu.:-K:-K:-K:-K

JaneeS

13. 10. 2010 09:53

Doma taky děláváme. Výborné když nemáme jablíčka můžeme použít tyto například na štůdl. Dávám bodík :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování strouhaná jablka recepty zavařování jablek na štrůdl zavařeni jablek na štrudl zavařování strouhaných jablek v troubě zavarena nastrouhana jablka strouhaná jablka zavařování zavařené nastrouhané jablka zavařené jablka

Suroviny: jablko

TopRecepty.cz

Strouhaná jablíčka k zavaření

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X52k