Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná jablíčka k zavaření

Jak naložit s bohatou úrodou jablek? Kromě uskladnění ve sklepě je můžeme velmi jednoduše nastrouhat a zavařit do sklenic. V zimě pak stačí otevřít sklenici a můžeme se hned pustit do přípravy voňavého jablečného štrúdlu.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min doba přípravy podle množství jablek

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava, doba přípravy podle množství jablek)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Nastrouhaná jablka namačkáme do čistých sklenic. Neplníme úplně po okraj, ale necháme kousek místa. Krok 3: Okraje očistíme, otřeme do čista a do sucha, zavíčkujeme. Krok 4: Sterilujeme asi 45 minut při 90 °C. Krok 5: Nesladíme, protože jablíčka ráda kvasí.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 13. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná jablíčka k zavaření

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X52k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná jablíčka k zavaření

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X52k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Pokud mám nadúrodu jablek, tak je zavařím stejným způsobem. Používám je pak do moučníků, na žemlovku a nebo rýžový nákyp. Do štrúdlu do nich vmíchám trochu vanilkového pudinku, aby pak byla náplň pevnější. :-K

Krásný večer, mohu se prosím zeptat na jaký program v troubě sterilizujete? Jestli třeba jen na spodní ohřev nebo na horkovzduch? Děkuji :)

Opravdu to jde bez cukru?

Jiřina: opravdu, mohu potvrdit. Dělám tak mnoho let - nakrouhaná jablka trochu vymačkám ze šťávy a do sklenice hodně napevno napěchuji. Je to ideální polotovar na štrudly, vymačkaný mošt také bez dalších úprav steriluju. Stejně tak nasucho, bez cukru, dělám i půlené švestky. Až se zima zeptá...;-)

obevarechylave 15. 10. 2013 18:49
aj moja babička zavárala....s cukrom, občas sa nejaká pokazila...inak, skúšali ste ich aj mraziť tak ako bobule?:-8

Díky moc za rady, chystám se o víkendu zase zavařovat, tak tentokrát to nechám těch 50 minut!! :-)) Díky.

Martina Blazkova: take mi obcas jablka zkvasila...az jsem se (s udivem) v chytre zavarovaci knizce docetla, ze se tahle jablka zavaruji plnych 50 ! minut. Od te doby mi nezkvasila ani sklenka.;-)

Martina Blazkova:opravdu těch 15 minut stačí ,a neměla jsi špatně otřené víčka taky se mě jednou stalo že mě kvasila a bylo to tím.:-K

Zdeni, vidím, že taky zavařuješ do docela velkých sklenic... Už jsem zkoušela a většina mi bohužel zkvasila :-( Opravdu stačí k zavaření jen 10-15 minut?

:yes::yes:já ještě přidávám nahoru hřebíček,kousek skořice a badyánu....;-):yes:

Zdeničko,takto,bez použití cukru také dělávám:-)Opravdu se nekazí a jsou moc fajn na štrůdlíky i pod maso:-*Osmý bodík přidávám a z pátečního"jablíčkování"fotku přikládám:-)+8:yes::yes:

Zdeni,včera jsem zavařovala tak Ti tady přidám fotečku..doufám,že nebude vadit:yes::yes:+5

Děkuji za bodík taky je zavařené používám do štrůdlu.:-K:-K:-K:-K

Doma taky děláváme. Výborné když nemáme jablíčka můžeme použít tyto například na štůdl. Dávám bodík :yes:

Tématické fráze:
zavařování strouhaných jablek, jak zavarit strouhana jablka, jak zavařit jablka, jak zavařit jablka na štrůdl, zavarovani nastrouhanych jablek, zavarovani jablek, jak zavařit nastrouhaná jablka, strouhana jablka, zavařená jablka na štrůdl, zavařená jablka, zavaření jablek, zavaření strouhaných jablek, zavařování strouhaná jablka recepty, zavařování jablek na štrůdl, zavařeni jablek na štrudl, zavařování strouhaných jablek v troubě, zavarena nastrouhana jablka, strouhaná jablka zavařování, zavařené nastrouhané jablka, zavařené jablka

Suroviny:
jablko

Přidat fotografie receptu