Strouhaná jablíčka k zavaření
Jak naložit s bohatou úrodou jablek? Kromě uskladnění ve sklepě je můžeme velmi jednoduše nastrouhat a zavařit do sklenic. V zimě pak stačí otevřít sklenici a můžeme se hned pustit do přípravy voňavého jablečného štrúdlu.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2023 07:49
Pokud mám nadúrodu jablek, tak je zavařím stejným způsobem. Používám je pak do moučníků, na žemlovku a nebo rýžový nákyp. Do štrúdlu do nich vmíchám trochu vanilkového pudinku, aby pak byla náplň pevnější.

2. 11. 2022 23:38
Krásný večer, mohu se prosím zeptat na jaký program v troubě sterilizujete? Jestli třeba jen na spodní ohřev nebo na horkovzduch? Děkuji :)
31. 10. 2017 16:31
Jiřina: opravdu, mohu potvrdit. Dělám tak mnoho let - nakrouhaná jablka trochu vymačkám ze šťávy a do sklenice hodně napevno napěchuji. Je to ideální polotovar na štrudly, vymačkaný mošt také bez dalších úprav steriluju. Stejně tak nasucho, bez cukru, dělám i půlené švestky. Až se zima zeptá...

30. 10. 2017 19:22
Opravdu to jde bez cukru?
15. 10. 2013 18:49
aj moja babička zavárala....s cukrom, občas sa nejaká pokazila...inak, skúšali ste ich aj mraziť tak ako bobule?

2. 11. 2012 09:08
Díky moc za rady, chystám se o víkendu zase zavařovat, tak tentokrát to nechám těch 50 minut!!
Díky.

31. 10. 2012 12:34
Martina Blazkova: take mi obcas jablka zkvasila...az jsem se (s udivem) v chytre zavarovaci knizce docetla, ze se tahle jablka zavaruji plnych 50 ! minut. Od te doby mi nezkvasila ani sklenka.

31. 10. 2012 12:28
Martina Blazkova:opravdu těch 15 minut stačí ,a neměla jsi špatně otřené víčka taky se mě jednou stalo že mě kvasila a bylo to tím.

31. 10. 2012 11:09
Zdeni, vidím, že taky zavařuješ do docela velkých sklenic... Už jsem zkoušela a většina mi bohužel zkvasila
Opravdu stačí k zavaření jen 10-15 minut?

9. 10. 2012 15:31




9. 10. 2012 14:53
Zdeničko,takto,bez použití cukru také dělávám
Opravdu se nekazí a jsou moc fajn na štrůdlíky i pod maso
Osmý bodík přidávám a z pátečního"jablíčkování"fotku přikládám
+8





27. 9. 2011 12:43
Zdeni,včera jsem zavařovala tak Ti tady přidám fotečku..doufám,že nebude vadit
+5


13. 10. 2010 09:07
Děkuji za bodík taky je zavařené používám do štrůdlu.






13. 10. 2010 08:53
Doma taky děláváme. Výborné když nemáme jablíčka můžeme použít tyto například na štůdl. Dávám bodík

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Přidáno před 15 hodinami
Žebírka v pivní marinádě
Přidáno 3. 12. 2023 23:11
Kuřecí prsa á la bažant
Přidáno 3. 12. 2023 21:49
Chlapská lutenice
Přidáno 3. 12. 2023 19:16
Vepřové nudličky na bramborách
Přidáno 3. 12. 2023 18:37
Kapustičky po rakousku
Přidáno 3. 12. 2023 15:00
Právě bylo uvařeno:
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Nastasja uvařil před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
prochli uvařil před 2 hodinami
Měkké perníčky bez proležení
Mari889 uvařila před 4 hodinami
Výborné kynuté těsto
Tamarysek uvařila před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
v3ndulina uvařila před 4 hodinami
Špaldové mandlové rohlíčky
Sarka86 uvařila před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Misula64 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso s červenou řepou
Martin87 uvařila před 5 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
MarieP uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování strouhaná jablka recepty zavařování jablek na štrůdl zavařeni jablek na štrudl zavařování strouhaných jablek v troubě zavarena nastrouhana jablka strouhaná jablka zavařování zavařené nastrouhané jablka zavařené jablka
Suroviny: jablko
Strouhaná jablíčka k zavaření
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X52k
14 názorů