Strouhaná jablíčka k zavaření

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: asi 1.hodina Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

jablíčka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka očistíme, vyjádřincujeme, okrájíme slupku, nastrouháme na hrubším strouhátku.

  2. Nacpeme do skleniček, né uplně plné, necháme kousek místa, zavíčkujeme.

  3. Sterilizujeme cca asi 10-15 minut při 80°C. Nesladím, protože jinak jablíčka ráda kvasí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Strouhaná jablíčka k zavaření

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jiřina: opravdu, mohu potvrdit. Dělám tak mnoho let - nakrouhaná jablka trochu vymačkám ze šťávy a do sklenice hodně napevno napěchuji. Je to ideální polotovar na štrudly, vymačkaný mošt také bez dalších úprav steriluju. Stejně tak nasucho, bez cukru, dělám i půlené švestky. Až se zima zeptá...;-)

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Opravdu to jde bez cukru?

    Odpovědět

  • obevarechylave obevarechylave(neregistrovaný)

    aj moja babička zavárala....s cukrom, občas sa nejaká pokazila...inak, skúšali ste ich aj mraziť tak ako bobule?:-8

    Odpovědět

  • Martina Blazkova Martina Blazkova

    Díky moc za rady, chystám se o víkendu zase zavařovat, tak tentokrát to nechám těch 50 minut!! :-)) Díky.

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Martina Blazkova: take mi obcas jablka zkvasila...az jsem se (s udivem) v chytre zavarovaci knizce docetla, ze se tahle jablka zavaruji plnych 50 ! minut. Od te doby mi nezkvasila ani sklenka.;-)

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    Martina Blazkova:opravdu těch 15 minut stačí ,a neměla jsi špatně otřené víčka taky se mě jednou stalo že mě kvasila a bylo to tím.:-K

    Odpovědět

  • Martina Blazkova Martina Blazkova

    Zdeni, vidím, že taky zavařuješ do docela velkých sklenic... Už jsem zkoušela a většina mi bohužel zkvasila :-( Opravdu stačí k zavaření jen 10-15 minut?

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes:já ještě přidávám nahoru hřebíček,kousek skořice a badyánu....;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zdeničko,takto,bez použití cukru také dělávám:-)Opravdu se nekazí a jsou moc fajn na štrůdlíky i pod maso:-*Osmý bodík přidávám a z pátečního"jablíčkování"fotku přikládám:-)+8:yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zdeni,včera jsem zavařovala tak Ti tady přidám fotečku..doufám,že nebude vadit:yes::yes:+5

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    Děkuji za bodík taky je zavařené používám do štrůdlu.:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS

    Doma taky děláváme. Výborné když nemáme jablíčka můžeme použít tyto například na štůdl. Dávám bodík :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování strouhaná jablka recepty zavařování jablek na štrůdl zavařeni jablek na štrudl zavařování strouhaných jablek v troubě zavarena nastrouhana jablka strouhaná jablka zavařování zavařené nastrouhané jablka zavařené jablka

Zapomněl/a jsem heslo