

Strouhaná jablíčka k zavaření
Suroviny
- jablíčka
Postup přípravy receptu
Jablíčka očistíme, vyjádřincujeme, okrájíme slupku, nastrouháme na hrubším strouhátku.
Nacpeme do skleniček, né uplně plné, necháme kousek místa, zavíčkujeme.
Sterilizujeme cca asi 10-15 minut při 80°C. Nesladím, protože jinak jablíčka ráda kvasí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Strouhaná jablíčka k zavaření
-
Jiřina: opravdu, mohu potvrdit. Dělám tak mnoho let - nakrouhaná jablka trochu vymačkám ze šťávy a do sklenice hodně napevno napěchuji. Je to ideální polotovar na štrudly, vymačkaný mošt také bez dalších úprav steriluju. Stejně tak nasucho, bez cukru, dělám i půlené švestky. Až se zima zeptá...
-
Opravdu to jde bez cukru?
-
aj moja babička zavárala....s cukrom, občas sa nejaká pokazila...inak, skúšali ste ich aj mraziť tak ako bobule?
-
Díky moc za rady, chystám se o víkendu zase zavařovat, tak tentokrát to nechám těch 50 minut!!
Díky.
-
Martina Blazkova: take mi obcas jablka zkvasila...az jsem se (s udivem) v chytre zavarovaci knizce docetla, ze se tahle jablka zavaruji plnych 50 ! minut. Od te doby mi nezkvasila ani sklenka.
-
Martina Blazkova:opravdu těch 15 minut stačí ,a neměla jsi špatně otřené víčka taky se mě jednou stalo že mě kvasila a bylo to tím.
-
Zdeni, vidím, že taky zavařuješ do docela velkých sklenic... Už jsem zkoušela a většina mi bohužel zkvasila
Opravdu stačí k zavaření jen 10-15 minut?
-
já ještě přidávám nahoru hřebíček,kousek skořice a badyánu....
-
Zdeničko,takto,bez použití cukru také dělávám
Opravdu se nekazí a jsou moc fajn na štrůdlíky i pod maso
Osmý bodík přidávám a z pátečního"jablíčkování"fotku přikládám
+8
-
Zdeni,včera jsem zavařovala tak Ti tady přidám fotečku..doufám,že nebude vadit
+5
-
Děkuji za bodík taky je zavařené používám do štrůdlu.
-
Doma taky děláváme. Výborné když nemáme jablíčka můžeme použít tyto například na štůdl. Dávám bodík