Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 232 kJ / 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,54 g |
Tuky | 8,45 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 35,87 g |
Postup přípravy
Rozpustíme lžíci másla a lehce zpěníme cibuli. Krok 2: Přidáme mrkev a chvíli restujeme.
Po krátkém orestování podlijeme do cca poloviny vodou nebo vývarem. Krok 3: Dusíme cca 8-10 minut a zaprášíme moukou.
Dle hustoty přidáme vývar a provaříme.
Před koncem dáme hrášek. Krok 4: Dochutíme šťávou, solí nebo cukrem dle chuti a přidáme lžičku másla. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Moje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 33 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 38 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cibule,
hrášek mražený,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (2)