Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

hosta Kuchařka: hosta

Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

1 kg vykostěného prorostlého bůčku zbaveného kůže
175 g tmavého třtinového cukru
2 lžíce tmavého třtinového cukru navíc na jablka
125 ml balzamikového octa + další k podávání
2 stroužky česneku drcené
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2–4 jablka nakrájená na plátky
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 160°C (já peču v troubě kuchyňského sporáku).

  2. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby.

  3. Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete.

  4. Nalijte na maso a překryjte alobalem nebo víkem od pekáče. Pečte v troubě 30 minut.

  5. Sejměte alobal či poklici, zvyšte teplotu na 200 °C (nebo přiložte do kamen, jako já) a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.

  6. Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte cca 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.

Poznámka

Zdroj - starý Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 329 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

  • hosta hosta(autorka receptu)

    senky: žejo, já taky brzy zopakuju:-)) - to jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Jituš, fakt to bylo dobré:yes::yes::yes: jenom bez jablíček - nákupčí zapomněl a ne na jehlách - kuchařce se nechtělo:-D:-D Bod už jsem poslala, tak dnes už jen foto;-):-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    senky: určitě - měla jsem k tomu taky brambory a rozmačkané v tom sosu byly vynikající:-))

    Odpovědět

  • senky senky

    Nááádhera:yes::yes: mám kousek výběrového bůčku v lednici, asi si zítra zaplave v balzamiku:-p půjde to se šťouchačkami:-?:-?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes::yes: úžasné:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný rcp :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    to je ono:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • janvotruba janvotruba

    Skvělé:yes:

    Odpovědět

  • mariku mariku(neregistrovaný)

    já tohle miluju a vyju...:-O:yes:

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    AÚÚÚ, taková nádhera:-p Úplně cítím ty škvarečky, mňam.:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    bůček nemůžu, ale je to krása;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Taký dietny bôčik light nemôže uškodiť v žiadnom prípade a v takejto úprave je neskutočne lákavý.;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Hezké a chuťově lákavé foto:yes: Musí to být dobrota, my bychom se nechali pozvat:-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    :-O No toto? To ještě moje oko nevidělo a ústa nechutnala. A obojí má právě pohotovost. krása a určitě i dobrota. :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nádhera :-O:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: balzamikový ocet recepty balzamikový ocet a zdraví pečený bůček na balzamiku balzamikový ocet recept balsamikový ocet recepty bůček pečený v balzamiku balsamikový ocet a zdraví balzamikový ocet v receptech recept maso balzamikový ocet cibule balzamikový balzamikový ocet , recept balsamicový ocet maso recepty bůček na jablkách balsamicový bůček recepty s balzamikový ocet maso na balzamiku vyběrový bůček pečený bůček na pivu s karamelizovanou cibulkou balsamikový ocet pečený bůček s jablkem

Zapomněl/a jsem heslo