Mrkvička s hráškem

Anja Kuchař:

Zeleninová jídla 2 názory

54

Suroviny

1 kg mrkve
máslo nebo olej
cibule
cukr
ocet
sůl
půl bujónové kostky
hrášek z konzervy nebo mražený
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev.

  2. Také krátce orestujeme a dusíme do změknutí spolu s bujónovou kostkou a solí.

  3. Přidáme hrášek a záklechtku ( v trošce vody rozmíchaná hladká mouka ).

  4. Dochutíme cukrem, lžičkou octa, solí.

  5. Záklechtku v mrkvi je nutné důkladně povařit.

  6. Mícháme a hlídáme, aby se nám nepřipálila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvička s hráškem

  • ukrutenstvo ukrutenstvo(neregistrovaný)

    Je to výborné,ale zahušťuji máslovou jíšku a nakonec zředím smetanou.:yes::-p

    Odpovědět

  • Zdenek Zdenek(neregistrovaný)

    Je to super:-p:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo