Vodní špenát se škvarky a česnekem
Povíjnice vodní alias vodní špenát je jedním z druhů méně známých asijských zelenin. Rychlá příprava, typické asijské ochucení a dobrá přílohová rýže učiní ze svazku zeleniny lahůdkové jídlo. Večeře nebo lehký oběd bude do hodinky na stole.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 354 kJ / 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,24 g |
| Tuky | 29,82 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 57 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 10,35 g |
Postup přípravy
Česnek nasekáme nadrobno.
Koriandr nasekáme nadrobno. Krok 2: V rozehřáté pánvi na sádle osmažíme kostičky bůčku (lze použít i hotové škvarky). Po vyškvaření je odložíme stranou. V sádle potom necháme rozvonět česnek a přidáme i tvrdší konce stonků. Prudce a za stálého míchání restujeme do změknutí cca 5-7 minut. Krok 3: Když stonky změknou přidáme listy, ještě minutu mícháme. Přidáme lístky koriandru. Ochutíme rybí omáčkou a šťávou z citronu nebo limety. Špenát podáváme poházený škvarečky a posypaný smaženou cibulkou. Jako příloha se hodí rýže, servírovaná zvlášť v misce.
Zveřejněno 30. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vodní špenát se škvarky a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kxV1
Moje poznámka
Vodní špenát se škvarky a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kxV1
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 8 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 1 hodinou
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 4 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 5 hodinami
Suroviny:
špenát,
sádlo,
česnek,
škvarky,
omáčka rybí,
šťáva citronová,
koriandr čerstvý,
cibule sušená smažená
Komentáře (4)
Rcp se mi líbí - možná by se dal použít pórek?