Plnene zemle na spenatu

o9o9judit Kuchařka: o9o9judit

Ostatní 1 názor

Suroviny

4 žemle
1 paštika stačí malá
asi 20 dkg zbylého pečeného masa
1 vejce na tvrdo
1 kapie nebo rajče
trochu kaparu
mražený špenát
máslo
1/2 cibule
sůl
lžíci mléka
lžička hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si uděláme jíšku, zředíme mlékem a povaříme. Do hustého bešamelu vložíme špenát, osolíme a podusíme.

  2. Žemle rozkrojíme napříč, vydlabeme střídku a naplníme paštikou do které jsme přidali nasekanou zbylou pečeni, vejce, kapii a kapary. Touto nádivkou plníme vydlabané žemle.

  3. Špenát dáme do zapékací misky, poklademe žemlemi a chvíli zapečeme v troubě. Může se do nádivky přidat i zelený hrášek.

  4. U těchto plněných žemlí se fantazii nekladou meze, já osobně si je dělám i místo knedlíků ke guláši, s jinou nádivkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plnene zemle na spenatu

  • Frukko Frukko

    ty brdo, to vypada fakt zajimave..urcite nekdy vyzkousim :)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rajká omáčka žemle plněnè knedlíky gulášem recepty rajká omáčka plnene zemle toast spenat, vejce na tvrdo recept zemle špenátu recept na mraženy špenat omáčka rajka knedlík besamel kapary

Zapomněl/a jsem heslo