Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá semena se používají jako luštěnina. V obou případech je velmi zdraví prospěšný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 321 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,67 g |
Tuky | 31,90 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 79,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle orestujeme nakrájenou jarní cibulku, přidáme nakrájené brambory, osolíme a orestujeme.
Krok 2: Přidáme libeček, mátu, hrášek, zeleninový vývar nebo vodu a uvaříme doměkka. Libeček a mátu vyjmeme.
Rozmixujeme a vlijeme smetanu, podle potřeby dosolíme. Krok 3: Sněhové noky - bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Během vaření opatrně obrátíme. Vaříme asi 3 minuty. Krok 4: Polévku ozdobíme nasekanou mátou nebo petrželkou.
Rozmixujeme a vlijeme smetanu, podle potřeby dosolíme. Krok 3: Sněhové noky - bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Během vaření opatrně obrátíme. Vaříme asi 3 minuty. Krok 4: Polévku ozdobíme nasekanou mátou nebo petrželkou.
Zveřejněno 25. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk26E
Moje poznámka
Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk26E
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 38 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 43 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
hrášek mražený,
cibulka jarní,
brambory,
máslo,
sůl,
máta,
libeček,
smetana,
bílek
Komentáře (2)