Hráškové rizoto s mátou

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

200 g rýže Arborio
750-1000 ml vývaru
1 cibule
1-2 stroužky česneku
150 g mraženého hrášku
100 g mladých hráškových lusků
20 g Parmazánu
50 g másla
1 hrst mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
zakysaná smetana
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mátu a sůl dáme do hmoždíře a utřeme do pasty. Poté vmícháme olej a odložíme stranou.

  2. Cca 20g másla necháme rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a opékáme za občasného míchání 4–5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání opékáme 1–2 minut.

  3. Poté vlijeme prvních 250 ml vývaru, vaříme, necháme rýži absorbovat tekutinu. Tento postup opakujeme ještě 2x-3x. Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak je al dente.

  4. Vmícháme parmazán, zbytek másla, oba typy hrášku, které jsme si předem spařili a opepříme. Část mátové pasty vmícháme a část necháme na ozdobu spolu se zakysanou smetanou.

Poznámka

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Už delší dobu se chystám vyzkoušet opět nějaký ten receptík z Albertovské kuchařky. Do oka mi padlo toto rizoto, ale nikde jsem nemohla sehnat lusky. Jakmile jsem na ně nedávno narazila na farmářských trzích, bylo vyhráno.

(Projekt: Albert)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškové rizoto s mátou

Tématické fráze: kremove hraskove rizoto risoto hraškové s mátou hraskove ryzoto rizoto s hráškem a mátou hráškové lusky matove rizoto míchané ryzoto s mátou jak se vaří lusky hrasku rizoto s hraskem italské hráškové rizoto s parmazanem hráškové rizito recept mlade hraskove lusky mátové rizoto s hráškem hraskove krupky recept na rizoto s lusk hráškovomátové rizoto mladé lusky hráškové citronove rizoto s hráškem a matou hráškovo mátové rizoto hráškové lusky recept