Švýcarský jogurtový chléb
O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se nedrobí a při správném uchovávání vydrží měkký i několik dnů.
Suroviny pro 1 kus
1 bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 878 kJ / 1 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,96 g |
Tuky | 23,43 g |
Vláknina | 25,68 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,06 g |
Sacharidy | 348,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smíchejte suroviny na kvásek v misce, zakryjte a nechte vzejít cca 20 minut.
Krok 2: Pak ke kvásku přidejte ostatní suroviny, vymíchejte těsto a nechte je kynout cca 30 minut, nebo pokud nezdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Těsto následně propracujte a natvarujte do ošatky. Nechte kynout cca 40 minut. Předehřejte troubu na 235 °C.
Krok 4: Pečte cca 35 minut (každá trouba peče jinak). Do trouby při pečení vložte předem žáruvzdornou misku s vodou.
Krok 5: Upečený chleba vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 28. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarský jogurtový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gWR
Moje poznámka
Švýcarský jogurtový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gWR
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 53 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 58 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
mouka hladká,
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
voda,
jogurt bílý,
sůl,
olej,
kmín drcený
Komentáře (3)