

Švýcarský koláč
Suroviny
- 1 šálek hladké mouky
- 1 plná lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 5 lžic rozpuštěného másla
- 4 lžíce studené vody
- sůl
- Náplň:
- 125 g plnotučného tvarohu
- 50 g strouhaného Ementálu
- 3 vejce
- 2/3 šálku smetany
Postup přípravy receptu
Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu.
Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj.
Dno těsta propícháme vidličkou, navrstvíme náplň, kterou připravíme tak, že vyšleháme tvaroh se žloutky, přidáme strouhaný sýr, smetanu, sůl, a sníh z bílků. Upečeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švýcarský koláč
-
...jo, jo, zkoušela jsem těch 250 ml, ale šálek má být asi menší...
-
ne.ver:hmm,to může být taky tím,co je šálek
teda myslím jeho obsah..250 ml,možná míň..těžko říct
-
Tak jsem dnes koláč pekla a moc se mi nepovedl
Jednak jsem rychle zjistila, že musím toho všeho dělat dvojnásobné množství a jednak jsem měla dost problém s těstem: kdybych tam nepřidala půl hrnku mlíka, asi by z toho zbyla jen kupa mouky. A hlavní věc: chtěla bych se zeptat, jakou konzistenci má hotový koláč mít? Mně to pořád nešlo upéct - byl nakonec v troubě asi hodinu a půl a pořád to tam čvachtalo...
-
Je to moc dobrý,lehounký slaný koláč.Přidávám foto i bodík a dávám do oblíbených.
-
Asi to už kluci přehodili, když jsem psala poznámku, bylo to zařazeno mezi moučníky
-
A co Ostatní?
-
Gabi, já marně přemýšlím, kde by to bylo nejvhodnější, ale nic mne nenapadá. Jako kategorie.. Tebe jo něco?
-
Toto není sladký koláč, asi by měl být zařazen jinde