Chalupářský guláš
Tento guláš je pro mnohé připomínkou chalupaření a trampování. Zejména jeho specifická chuť guláše vařeného v kotlíku na ohni. Maso, špekáček, cibule, česnek a paprika, to nesmí chybět. Pak už jen tu kytaru a pohodu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 094 kJ / 1 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,96 g |
| Tuky | 50,93 g |
| Vláknina | 16,96 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 345 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 49,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a papriku na proužky, špekáčky na nudličky.
Krok 2: V hrnci rozpustíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme rajský protlak a necháme zarestovat.
Krok 3: Přidáme maso a ze všech stran ho osmažíme. Přisypeme sladkou papriku, promícháme a necháme pustit barvu.
Krok 4: Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme a podlijeme vodou tak, aby bylo maso potopené. Přidáme kmín, pepř, sůl a necháme dusit na mírném ohni asi 30 minut.
Krok 5: Když maso měkne, přidáme česnek, nakrájenou papriku a špekáčky. Provaříme ještě asi 10 minut, podle potřeby podlijeme, podle toho, jak chceme omáčku hustou.
Krok 6: Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo chlebem, co kdo má rád.
Zveřejněno 17. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYk3r
Moje poznámka
Chalupářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYk3r
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 9 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 11 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 15 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 17 minutami
Jablkový křen
cookamater před 29 minutami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 13 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
špekáček,
kmín celý,
pepř,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
sádlo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (2)