Hovězí žebra v medové marinádě PH
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí. Pokrm bude luxusní a určitě sklidíte oprávněnou chválu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 838 kJ / 2 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,06 g |
Tuky | 151,70 g |
Vláknina | 6,65 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 105,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme.Všechny suroviny promícháme a vzniklou marinádou dobře potřeme maso. Necháme v chladu marinovat do druhého dne.
Krok 2: Žebra i s marinádou vložíme do pomalého hrnce, podlijeme asi 2 cm vody a pomalíme na LOW tak dlouho, až je maso měkké a kosti z masa jdou lehce odstranit. Doba záleží na velikosti a stáří masa. Trvá to nejméně 10-12 hodin.
Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme kosti a maso nakrájíme na plátky. Servírujeme s chlebem, hořčicí a křenem nebo s bramborovou kaší a salátem.
Zveřejněno 25. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí žebra v medové marinádě PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rg8B
Moje poznámka
Hovězí žebra v medové marinádě PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rg8B
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 54 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 59 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
žebro hovězí,
med,
česnek,
zázvor čerstvý,
kmín mletý,
koriandr,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
sůl
Komentáře (2)