Lo mein - míchané nudle - moje verze
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 716 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,19 g |
Tuky | 18,69 g |
Vláknina | 14,91 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 7,65 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 242,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso můžete dát jakékoliv - hovězí, vepřové, drůbež.
Zeleninu si dejte podle své chuti, Číňani většinou dávají mrkev, pak choy a cukrový hrášek (lusky), ale recepty se mění kus od kusu. Já mám rád v jídle hodně zeleniny tak dávám větší množství.
Jedlou sodu přidávají čínští kuchaři kvůli zkřehčení masa a zachování šťavnatosti.
Někdy přidávám do omáčky i chili a sečuánský pepř, můžete vmíchat i trochu škrobu na zahuštění omáčky.
Rozdíl mezi chow mein a lo mein:
Chow mein znamená smažené nudle - používají se tenčí nudle, které se osmaží do křupava.
Lo mein znamená míchané, nebo prohazované nudle - používají se o něco silnějjší, do jídla se přidává více omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 18 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 7 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 24 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 29 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 4 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Co by nemělo ptáčkům chybět v krmítku? Jak jednoduše připravit atraktivní lojovou kouli
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, zelí bílé, mrkev, jidášovo ucho, houby shiitake, bambusové výhonky, paprika, cibule, cibulka jarní, pórek, zázvor, česnek, soda jedlá, sůl, pepř bílý, omáčka sojová, víno, olej, nudle vaječné, vývar kuřecí, omáčka sojová, cukr, víno, ústřicová omáčka,
Lo mein - míchané nudle - moje verze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwg
0 názorů