Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lo mein - míchané nudle - moje verze

Hodnocení receptu je 1,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hilgertom hilgertom

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 716 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny108,19 g
Tuky18,69 g
Vláknina14,91 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 7,65 g
Sůl9,65 g
Sacharidy242,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky a namarinujeme ve lžíci sójové omáčky, lžíci shiaxing vína, bílém pepři a lžičce jedlé sody. Krok 2: Zeleninu a houby nakrájíme na proužky. Zázvor a česnek na jemno. Cibuli na proužky a jarní cibulku na kolečka - bílou a zelenou část zvlášť. Krok 3: Nudle připravíme dle návodu. V hrnku smícháme suroviny na omáčku. Krok 4: Do rozpáleného woku nalijeme trochu oleje a orestujeme maso, poté vyjmeme.

Podle potřeby přilijeme trochu oleje, vsypeme česnek a zázvor, restujeme cca 30 s, přidáme cibuli, mrkev, zelí a bílou část jarní cibulky, restujeme 2-3 min, přihodíme papriku, houby, bambusové výhonky a restujeme další 2-3 min. Krok 5: Vrátíme do pánve maso, vsypeme nudle, vlijeme omáčku a prohazujeme (nebo mícháme), dokud se se vše hezky neobalí v omáčce. Ná závěr přidáme zelenou část jarní cibulky, párkrát prohodíme a servírujeme.

Dobrou chuť

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 20. 2. 2022

Poznámka autora hilgertom

Maso můžete dát jakékoliv - hovězí, vepřové, drůbež.

Zeleninu si dejte podle své chuti, Číňani většinou dávají mrkev, pak choy a cukrový hrášek (lusky), ale recepty se mění kus od kusu. Já mám rád v jídle hodně zeleniny tak dávám větší množství.

Jedlou sodu přidávají čínští kuchaři kvůli zkřehčení masa a zachování šťavnatosti.

Někdy přidávám do omáčky i chili a sečuánský pepř, můžete vmíchat i trochu škrobu na zahuštění omáčky.

Rozdíl mezi chow mein a lo mein:

Chow mein znamená smažené nudle - používají se tenčí nudle, které se osmaží do křupava.

Lo mein znamená míchané, nebo prohazované nudle - používají se o něco silnějjší, do jídla se přidává více omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lo mein - míchané nudle - moje verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljwg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lo mein - míchané nudle - moje verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljwg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, zelí bílé, mrkev, jidášovo ucho, houby shiitake, bambusové výhonky, paprika, cibule, cibulka jarní, pórek, zázvor, česnek, soda jedlá, sůl, pepř bílý, omáčka sojová, víno, olej, nudle vaječné, vývar kuřecí, omáčka sojová, cukr, víno, ústřicová omáčka,

Přidat fotografie receptu