Hovězí guláš od Terky

terunka Kuchařka: terunka

4 porce Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

1/2 l černého piva
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
500 g hovězího masa
200 ml oleje
lžička pepře
2 velké lžíce sladké mleté papriky
lžíce soli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.

  2. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme. Poté posypeme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem.

  3. Podusíme až je maso dostatečně měkké. Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme.

  4. Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme a pokud je guláš moc hustý, přidejte do něj trochu vody.
    Podáváme s haluškami nebo noky, knedlíkem.

  5. Nechce se vám hovězí guláš chystat?
    Objednejte si hotovou porci EXPRES MENU domů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 244 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš od Terky

  • Miloš Mičáni Miloš Mičáni(neregistrovaný)

    Už keď tam vidím múku tak recept zmetiem zo stolu ...:-//:-//

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hosta: No, cibule je poslední dobou mizerná, měkká a zhnilá, nebo obrovská. Já dnes koupila 2 kusy cibule 380 g . Nekecám!!! :-)

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    hosta:
    To je tu tak stále, bývajú aj väčšie. Niekedy len 3+1 malá na 1 kg.
    To, čo nazývate "jarní cibulka", tu je celý rok a veľkosť skoro taká ako cibuľa nie "jarná".
    To s čienym pivom je pravda, stačí menej cibule.
    :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    prosciuto: to se u vás hodně urodilo, když máte čtyři cibule do kila - mj. - recept na guláš s černým pivem zdaleka nemusí splňovat pravidla "tradičního" guláše;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    prosciuto:
    No, všechno je relativní...:-)
    Očas potkám i 400g cibuli, ale i tak, čtvrtkilová cibule, to už je pořádná cibulička, že :-D
    Leta, až do té než jsem se dočetl to co píšete, jsem dával cibule na hmotnost stejně jako masa... Teď už nevážím ani "nehromádkuju", čili cibule dávám plusninusautobus a když se mi gulášek zdá nasládlý víc než je žádoucí, tak ho zastříknu octem:-)

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Pajaja:
    Neviem, aké cibule máte na mysli, pretože 2 cibule vážia najmenej 500 g (ako je v tomto prípade váha mäsa) a teda prekračujú tradičnú kombináciu objem mäsa = objem cibule (nie váhy).

    Odpovědět

  • Aleks Aleks(neregistrovaný)

    tak teď se mi dělá :-) jelikož jsem cizinka a vařím guláš poprvé, přítel čech říká že chuťově je skvělý :-8 děkuju, dneska si pochutnáme ;-)

    Odpovědět

  • Elfkam111 Elfkam111(neregistrovaný)

    Doporučuji dávat zvláštní typ černého piva. Nikoliv černý ležák (klasicky prodávané pivo), ale typ stout nebo porter. Vyrábí například Náchodský Primátor, Pivovar Pardubice i jiní. Guláš bude ještě lepší ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám foto a plusík. Trochu jsem si to upravila. Dala jsem jen malou lžičku oleje, na něm jsem osmahla maso, to si krásně pustilo šťávu. Cibuli jsem si usmažila dotmava zvlášť, dala na sítko a vymačkala z ní olej až pak přidala do guláše. Taky jsem dala asi 3 stroužky česneku a čili papričku. Mouky jsem dala taky jen malou lžičku, stačila. Vynikající;-)

    Odpovědět

  • kaja.f kaja.f

    vyborny, taky jsem trochu pridala cibule a misto oleje jsem pouzila sadlo a pritel i ja jsme se olizovali az za usima..a pritom je to tak jednoduchy recept..parada:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Elizo, Tvé fotky jsou moooc hezké.
    Jen, přiklonila bych se, Terko, k názoru Brutzel-Svejka - té cibule je podle mně málo. :-/ Dávám jí 1:1 k masu, tedy do guláše. :yes: +4

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Díky ;-), jsem živá a až na prodělanou jednodenní (zato pořádnou) střevní chřipku snad i zdravá... Jen jsem po pěti týdnech začala chodit do práce a tak trochu nestíhám. A takhle to se mnou bude nejméně do konce května... Už se těším, až to období bude za mnou...
    Papri, já si musím neustále nařizovat minutku, jinak bych připálila i kafe...;-):-8

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Elizo - krásné fotky:yes::yes:. Já ho dělala včera, černé pivo jsem kvůli němu koupila, ale zakecala jsem se na pokecu a byl na uhel;-(;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz!sláva, žiješ, a fotka paráda ;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Guláš jsem černým pivem podlévala asi prvně... Byl výborný, takže posílám bodík a nějaké obrázky ;-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jednoduchý hovězí guláš hovězí guláš s pivem hovězí guláš hovězí guláš pro začátečníky hovězí kostky na guláš zdravý hovězí guláš recepty hovezi gulas výborný hovězí guláš hovězí guláš bez mouky guláš pro začátečníky hovezi gulas s cernym pivem skvělý guláš hovezi gulas s noky ceny hovjeziho gulaše gulase hovězí guláš jednoduchý recept hovězí guláš foto hovězí guláš recept guláš bez mouky guláš primátor

Zapomněl/a jsem heslo