Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá zelenina

Na této sladkokyselé zeleninové směsi si můžeme pochutnat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu k masu. Zeleninu uvaříme, vložíme do zapékací misky vyložené slaninou, ochutíme solí a balzamikovým octem a zapečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 251 kJ /
2 928 kcal
Bílkoviny43,18 g
Tuky253,49 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 3,90 g
Sůl9,58 g
Sacharidy97,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky. Pokud brambory vypadají dobře, nemusíme je loupat. Krok 2: Brambory, brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě. Krok 3: Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou. Krok 4: Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby a zhruba na deset minut dáme zapéct. Krok 5: Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.

TIP: Další recepty z kedlubny

Zveřejněno 27. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, kedlubna, brokolice, brambory, cibulka jarní, cibule, slanina anglická, máslo, sůl, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu