

Sladkokyselá vepřová játra
Suroviny 4 porce
- 400 g vepřových jater
- 200 g gazdovské slaniny
- 300 g propláchnutých, okapaných hříbků ve sladkokyselém nálevu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 velká žlutá paprika
- kousek čerstvé pálivé papričky
- 3 pl Solamylu
- 3 pl sojové omáčky Indonesia
- 3 pl sojové omáčky Japanese Style
- 3 pl ostrého kečupu
- 1 kl mletého pepře
- sůl
- čerstvá zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5 minut restujeme.
Opláchnutá a osušená játra nakrájíme na proužky, zasypeme pepřem, solamylem a promícháme.
Játra vložíme do kastrolu na orestovanou cibuli, promícháme, přidáme sojové omáčky, kečup, kousek nadrobno pokrájené pálivé papričky, plátky česneku a podlijeme 300ml vařící vody.
Vše znovu promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme doměkka.
Chvíli před koncem přidáme hříbky, které jsme v cedníku propláchli a nechali okapat, na jemné proužky pokrájenou žlutou papriku a ještě 5 minut povaříme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sladkokyselá vepřová játra
-
Jana Remkova:Jani,omáčky jsou zakoupené v Lidlu
Indonesia je nasládlé chuti,Japanes Style je říznuta slanokyselkavou chutí.Ale dají se v pohodě nahradit jakoukoliv naši sladkou a slanou sojovkou.Nějak jsem nepochopila,jak to myslíš s tím nálevem.U tohoto rcp jsem hříbky propláchla a dala bez nálevu,který je"soplíkové"komzistence a společně s játry obalenými v solamylu by výsledná šťáva byla dost hustá.
Podobně jsem dělala vepřové nudličky a tam jsem už použila hříbky i s nálevem.Ten soplík udělal své a už se ničím nezahušťovalo.Vím,že jsi hříbečková,ale ještě mi nevyšel čas receptík přidatSnad zítra
Všem díky za zájem -
Vééééélmi zajímací
. To se musí prubnout.
-
játra nejím - tedy nemůžu jíst, ale toto je opravdu nádhera
zkusím pro ostatní členy rodinky - ty je můžou
-
Hmm, ty omáčky vůbec neznám
, ale jinak to bude dobré. Jen si nejsem jistá, že bych nedala raději houby bez nálevu
-
majda 2:Majdi,jsem ráda,že Tě recept zaujal
To nevadí,že výsledná chuť nebude sladkokyselá.Zato Ti tam krásně vyniknou ty hříbky
Za komentíky i hodnocení všem děkuji -
Dobrůtka od Aničky na jedničku
-
Krásné.
-
Vypadá to dobře!Zítra to bude asi k obědu,jen hřiby použiju z mražáku,mám jich tam plno
.Pak to asi nebude sladkokyselé,ale to nevadí,hlavně,že jsem našla nějaký tip
+6
-
sladkokyselé a ostré mám ráda
vypadá to úúúžasně -
Vepřová játra s Gazdovskou slaninou a kyselými houbičkami, Aničko, to musí být dobrota
. Moc povedené papání
-
Jatírka můžu na jakkoli upravená a toto bude bašta
+1