Sladkokyselá vepřová játra

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: s přípravou a vařením do 40 minut 11 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: s přípravou a vařením do 40 minut 11 názorů

Suroviny 4 porce

400 g vepřových jater
200 g gazdovské slaniny
300 g propláchnutých, okapaných hříbků ve sladkokyselém nálevu
1 cibule
3 stroužky česneku
1 velká žlutá paprika
kousek čerstvé pálivé papričky
3 pl Solamylu
3 pl sojové omáčky Indonesia
3 pl sojové omáčky Japanese Style
3 pl ostrého kečupu
1 kl mletého pepře
sůl
čerstvá zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5 minut restujeme.

  2. Opláchnutá a osušená játra nakrájíme na proužky, zasypeme pepřem, solamylem a promícháme.

  3. Játra vložíme do kastrolu na orestovanou cibuli, promícháme, přidáme sojové omáčky, kečup, kousek nadrobno pokrájené pálivé papričky, plátky česneku a podlijeme 300ml vařící vody.

  4. Vše znovu promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme doměkka.

  5. Chvíli před koncem přidáme hříbky, které jsme v cedníku propláchli a nechali okapat, na jemné proužky pokrájenou žlutou papriku a ještě 5 minut povaříme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.

Komentáře k receptu Sladkokyselá vepřová játra

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani,omáčky jsou zakoupené v Lidlu;-)Indonesia je nasládlé chuti,Japanes Style je říznuta slanokyselkavou chutí.Ale dají se v pohodě nahradit jakoukoliv naši sladkou a slanou sojovkou.Nějak jsem nepochopila,jak to myslíš s tím nálevem.U tohoto rcp jsem hříbky propláchla a dala bez nálevu,který je"soplíkové"komzistence a společně s játry obalenými v solamylu by výsledná šťáva byla dost hustá.
    Podobně jsem dělala vepřové nudličky a tam jsem už použila hříbky i s nálevem.Ten soplík udělal své a už se ničím nezahušťovalo.Vím,že jsi hříbečková,ale ještě mi nevyšel čas receptík přidat:-8Snad zítra:-))
    Všem díky za zájem:-K:-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Vééééélmi zajímací :-p. To se musí prubnout.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    játra nejím - tedy nemůžu jíst, ale toto je opravdu nádhera:yes::-D zkusím pro ostatní členy rodinky - ty je můžou:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, ty omáčky vůbec neznám:-S, ale jinak to bude dobré. Jen si nejsem jistá, že bych nedala raději houby bez nálevu;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    majda 2:Majdi,jsem ráda,že Tě recept zaujal;-)To nevadí,že výsledná chuť nebude sladkokyselá.Zato Ti tam krásně vyniknou ty hříbky:-p:yes:
    Za komentíky i hodnocení všem děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Dobrůtka od Aničky na jedničku:yes::yes:

    Odpovědět

  • Chambord Chambord

    Krásné.

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Vypadá to dobře!Zítra to bude asi k obědu,jen hřiby použiju z mražáku,mám jich tam plno:-)).Pak to asi nebude sladkokyselé,ale to nevadí,hlavně,že jsem našla nějaký tip:-p:yes:+6

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sladkokyselé a ostré mám ráda;-):-p:yes::yes:
    vypadá to úúúžasně;-);-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Vepřová játra s Gazdovskou slaninou a kyselými houbičkami, Aničko, to musí být dobrota:-p. Moc povedené papání:-*:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jatírka můžu na jakkoli upravená a toto bude bašta:yes::yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová játra vepřová játra recepty játra recept vepřové játra recepty vepřová játra recept vepřové játra vepřová játra omáčka játra recepty vepřová játra na omáčku recept na jatra recepty vepřová játra recepty na vepřová játra příprava jater před vařením recepty-vepřová játra recepty na vepřové játra recept játra recept s játry recept vepřova jatra recept na vepřová játra recepty z jater