Domácí lunchmeat
Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i výslednou chuť této skvělé masové konzervy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 653 kJ / 3 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,37 g |
Tuky | 357,57 g |
Vláknina | 6,56 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 5,13 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 11,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud si maso nenecháme umlít u řezníka, je lepší kůži seříznout a lehce povařit ve vodě. Kůže se bude lépe mlít a studený vývar použijeme do masa.
Krok 2: Jemně namleté maso smícháme se všemi surovinami a důkladně prohněteme. Maso zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne.
Krok 3: Druhý den připravíme sterilizované rovné (masové) sklenice. Směs masa pořádně do skla utlačíme a okraje sklenic utřeme dosucha. Sklenice uzavřeme.
Krok 4: Maso zavařujeme pomalým varem dvě hodiny a necháme vychladnout. Druhý den to opakujeme a povaříme hodinu. Vychladlé sklenice skladujeme v chladu.
Zveřejněno 16. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Moje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 5 hodinami
Suroviny:
bůček,
praganda,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
vývar vepřový
Komentáře (4)