Mexické hovězí chilli s cizrnou

Hovězí maso Doba přípravy: 50 minut 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Hovězí maso Doba přípravy: 50 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

rostlinný olej
1 cibule nakrájená na kostičky
1 mrkev nakrájená na kostičky
1 zelená paprika nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemno
360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)
2 lžičky chilli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička papriky
špetka mleté skořice
400 g rajčat z plechovky nakrájených na kousky
200 ml hovězího vývaru
1 bobkový list
200 g konzervované cizrny bez nálevu
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
nasekaný koriandr nebo pažitka na ozdobu
2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí maso, koření a za občasného promíchání duste, dokud maso nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata, vývar a přiveďte k varu.

  2. Snižte teplotu, přidejte bobkový list a cizrnu. Vařte 30 minut na malý výkon nebo dokud není hovězí maso uvařené, zelenina měkká a omáčka zredukovaná a hustější. Odstraňte bobkový list a dochuťte, nechte odpočinout do druhého dne.

  3. Směs prohřejte a servírujte do mělkých misek, posypte koriandrem nebo pažitkou. Přidejte lžičku řeckého jogurtu a nechte si chutnat!

Komentáře k receptu Mexické hovězí chilli s cizrnou