

Mexické hovězí chilli s cizrnou
Suroviny 4 porce
- rostlinný olej
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemno
- 360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)
- 2 lžičky chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- špetka mleté skořice
- 400 g rajčat z plechovky nakrájených na kousky
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- 200 g konzervované cizrny bez nálevu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- nasekaný koriandr nebo pažitka na ozdobu
- 2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu
Postup přípravy receptu
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí maso, koření a za občasného promíchání duste, dokud maso nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata, vývar a přiveďte k varu.
Snižte teplotu, přidejte bobkový list a cizrnu. Vařte 30 minut na malý výkon nebo dokud není hovězí maso uvařené, zelenina měkká a omáčka zredukovaná a hustější. Odstraňte bobkový list a dochuťte, nechte odpočinout do druhého dne.
Směs prohřejte a servírujte do mělkých misek, posypte koriandrem nebo pažitkou. Přidejte lžičku řeckého jogurtu a nechte si chutnat!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mexické hovězí chilli s cizrnou
-
Foto u receptu je vaše nebo přebrané odjinud https://www.one2onediet.cz/blog-a-recepty/recept-n...