Jemné letní jahodové suflé
Tento francouzský dezert je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Podáváme ho ještě horký, aby si udržel svůj objem. Do suflé přidáme plátky jahod, jejich šťavnatost vzdušné těsto pěkně doplní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,02 g |
| Tuky | 66,49 g |
| Vláknina | 4,45 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 84,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
Krok 2: Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr, umícháme
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.
Zveřejněno 17. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné letní jahodové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklkP
Moje poznámka
Jemné letní jahodové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklkP
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 34 minutami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 17 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 22 minutami
Vosí hnízda
Luentynka před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 2 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 11 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 11 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 11 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 13 hodinami
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá,
jahody,
cukr moučkový,
meduňka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.