

Šťouchané brambory s mangoldem
Suroviny
- 1 kg brambor
- olej
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- 10 velkých listů mangoldu
Postup přípravy receptu
Očistené pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody.
Na oleji speníme cibuľu. Listy mangoldu zbavíme hrubých stoniek, posekáme a dáme na cibuľu. Osolíme, okoreníme, pridáme posekaný cesnak, trochu podlejeme vodou a asi 8 minút dusíme. Uvarené zemiaky roztlačíme a zmiešame s mangoldovou zmesou.
Poznámka od kuchařky
Podávame ako prílohu k mäsu, rybe, prípadne ako ľahkú večeru s kefírom a pod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šťouchané brambory s mangoldem
-
Také máme v oblibě mangol. Vůbec ho neokopáváme, nejednotíme, jen zaléváme a sklízíme. Vloni jsme to přehnali a urodil nám 5x za rok. Zcela nám nahradil špenát. Jednu řádku necháme přes zimu zda znovu obrazí.
-
Majdula: Majdulo, tady je celá řada báječných receptů s mangoldem. Dej si to do vyhledávače a stačí si jen vybrat
-
Všetkým
-
-
Už mám taky pěkný mangold
v sobotu jdu na zahradu tak si ho natrhám a vyzkouším
+7
-
Mangold už máme taky pěkný. Takto připravené brambory taky vyzkouším
+
-
tak koukám na ten mangold,a asi si ho letos vyseju na záhonek
ještě jsem ho nikdy neměla,ale vím že je i růžový....jen nevím jak ho používat? Jako salát? jako špenát?asi i do omelety? díky za rady holky a posílám bodíka- bramborky budou šťouchané s cibulkou a pažitkou-nemám ten mangold
ale už už půjde na zahrádku
-
Magdalenko
, mangold je úžasná zelenina
a jako rostlina vydrží i mráz, je mimořádně chutná a všestranně využitelná a jak říkala Andrejka, řapíky také přidávám. Zrovinka dnes budu zapékat mangold+houby s bramborami. Tobě posílám bodík
-
-
Rapíky som dala do šalátu...
a časť chrúmala som pri krájaní...
-
Tak jak ti chutnal mangold, výborný, že?
Brambůrky taky vyzkouším
A ty řapíky tam příště nakrájej taky na malé kousky. Dají se jíst i jako chřest.