Jemný švestkový koláč s drobenkou
Jemný švestkový koláč s drobenkou vám zvedne náladu a příjemně osladí den. Díky řeckému jogurtu, který se přidává do těsta je koláč měkoučký a vláčný a rozpečené švestky v kombinaci s křupavou drobenkou potěší milovníky sladkokyselé ovocné chuti.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 311 kJ / 2 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,71 g |
Tuky | 122,02 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 342,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme obě mouky prosáté s kypřicím práškem, sodou, vanilkový cukr a vše lehce promícháme. Pokud máme těsto příliš husté, lze přidat vlažné mléko.
Krok 2: Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem, povrch uhladíme a poklademe půlkami švestek (slupkami dolů). Koláč posypeme drobenkou a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Krok 3: Na přípravu drobenky promneme prosátou mouku spolu s cukrem a máslem.
Zveřejněno 17. 9. 2024 19:17
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6WM5
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 20 hodinami
Ořechový dort
Přidáno 9. 10. 2024 16:01
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené křemenáče
JaneAnn před 1 hodinou
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 3 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 3 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 4 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 4 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 4 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 4 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 4 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 5 hodinami
Komentáře