Vepřové ragú na víně a zelenině
Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty, bylinkami a aromatickým vínem. S jeho přípravou nám může pomoci i pomalý hrnec.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 085 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,66 g |
Tuky | 64,91 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 775 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 41,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, dáme do zipsáčku se lžičkou oleje a bylinkami nejlépe přes noc nebo alespoň na 1 hodinu předem před vařením.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, kromě rajčat a restujeme cca 5 minut. Poté vložíme maso s bylinkami a ještě restujeme ze všech stran než se zatáhne.
Krok 3: Přidáme bobkový list, protlak, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté dusíme pod poklicí a na snížené teplotě.
Krok 4: Necháme probublávat do úplného změknutí masa dle potřeby 60-75 minut za občasného promíchání a podlévání vroucí vodou (nebo vývarem). Odstraníme stonky bylinek a bobkový list.
Krok 5: Dle chuti dosolíme, podle kyselosti rajčat a protlaku/pasty dosladíme špetkou cukru. Podáváme s těstovinami nebo rýží posypané strouhaným parmezánem
Zveřejněno 22. 9. 2024 09:40
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ragú na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRo3N
Moje poznámka
Vepřové ragú na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRo3N
Nejnovější recepty
Čalamáda velmi chutná
Přidáno před 2 hodinami
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Marta D před 10 minutami
Řízky z mletého masa
Marta D před 18 minutami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
zujali před 18 minutami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 50 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 1 hodinou
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 1 hodinou
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 1 hodinou
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
olej olivový,
pasta rajčatová,
rajče,
víno,
bobkový list,
rozmarýn,
tymián
Komentáře