Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ragú na víně a zelenině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 75 min

85 min (10 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty, bylinkami a aromatickým vínem. S jeho přípravou nám může pomoci i pomalý hrnec.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 085 kJ /
1 215 kcal
Bílkoviny91,66 g
Tuky64,91 g
Vláknina32,86 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 775 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy41,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, dáme do zipsáčku se lžičkou oleje a bylinkami nejlépe přes noc nebo alespoň na 1 hodinu předem před vařením. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, kromě rajčat a restujeme cca 5 minut. Poté vložíme maso s bylinkami a ještě restujeme ze všech stran než se zatáhne. Krok 3: Přidáme bobkový list, protlak, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté dusíme pod poklicí a na snížené teplotě. Krok 4: Necháme probublávat do úplného změknutí masa dle potřeby 60-75 minut za občasného promíchání a podlévání vroucí vodou (nebo vývarem). Odstraníme stonky bylinek a bobkový list. Krok 5: Dle chuti dosolíme, podle kyselosti rajčat a protlaku/pasty dosladíme špetkou cukru. Podáváme s těstovinami nebo rýží posypané strouhaným parmezánem

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 22. 9. 2024 09:40

Poznámka autorky Marie Svarcova

Kdo má pomalý hrnec může dělat v tom, já dělala v hluboké pánvi s poklicí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRo3N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRo3N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, mrkev, petržel, celer, olej olivový, pasta rajčatová, rajče, víno, bobkový list, rozmarýn, tymián

Přidat fotografie receptu