Vepřové závitky na víně a zelenině

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: i s vařením do 60 minut 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

Na závitky:
4 silnější plátky krkovice
4 lžičky hořčice
8 plátků kladenské pečeně
4 kousky lahůdkové cibule(krájeno od kořene)
4 špalíčky tvrdého sýru
4 špalíčky domácího uzeného bůčku
4 silnější proužky čerstvé papriky
mletý pepř
sůl
Dále:
3 lžíce oleje
2 větší cibule
6 stroužků česneku
2 větší papriky
3 větší rajčata
200 ml bílého vína
1 cm silný plátek másla
trochu vína nebo vody na případné naředění šťávy
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme.
    Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití.

  2. Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky.

  3. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout.

  4. Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
    Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit.

  5. Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit.
    Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 120 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky na víně a zelenině

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Frantiska: Děkuji za vyzkoušení a komentář:-KJsem ráda,že recept přišel vhod a s Tvou obměnou jsou závitky také moc fajn<3
    klukodvody: Josífku,děkuji a i já přeji Tobě a Sašence krásný adventní čas:-KKnedlíky jsou hrnkové,s hrubou moukou a nakrájenou houskouhttps://www.toprecepty.cz/recept/41582-hrnkove-kne...
    Nevím,co se stalo,že vždy krásně světlé knedlíky chytly tentokrát takovou barvu:-OPo vytažení z hrnku byly kraje světlé a zbytek tmavý.Ale chuťově byly dobré:-DNa ukázku přidávám jako poslední fotku foto knedlíku v hrnku a po vytažení...;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vyzkouseno :) bez kladenske pecene a cibulky (ty jsem nemela). Dala jsem cherry rajcatka a ta stava s vinem je moc dobra :) budu opakovat

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Krásné závitky. Možná by jsi mohla napsat, co to je za knedlíky. Krásný Advent, srdečně Tě oba zdravíme.:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

Zapomněl/a jsem heslo