Vepřové ragú s nočky

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 60minut 2-3 porce Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

400 g vepřového masa
olej
sůl
pepř
3 stroužky česneku
masový vývar
2 sterilované kapie
2 sladkokyselé okurky
2 bobkové listy
1 kávová lžička estragonu
5 polévkových lžic hladké mouky
1 vejce
200 ml smetany
citrónová šťáva
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na nudličky.

  2. Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20-30 minut.

  3. Sterilované sladkokyselé okurky a sterilovanou kapii nakrájíme na nudličky a s bobkovým listem a estragonem přidáme k masu.

  4. Promícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a udržujeme v mírném varu.

  5. Z hladké mouky, vejce a soli vypracujeme těsto.

  6. Čajovou lžičkou děláme malé nočky, které zavaříme do ragú.

  7. Necháme 15 minut vařit.

  8. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme podle potřeby citrónovou šťávou a majoránkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 253 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ragú s nočky

  • rebeka rebeka

    krásné jídlo, luxusní foto:-K:yes::yes: nebo opačně... jak chceš:-D:-D;-):-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Hezoučké a chutné :yes::-p

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Moc pěkné, líbí se mi tam ty nočky :yes: Krásné to máš :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jídlo vypadá báječně:-K:-p:yes:
    Já zavářím nočky zvlášť do vody.Přímo do"šťávy-omáčky"jsem to ještě nezkoušela:-8Měla bych strach,že se mi to v tom množství neprovaří.

    varilamyskakasicku:Ivuš,pochupila jsem,že Evka má nočky pouze z vajíčka a mouky.Jen kdyby jsi měla těstíčko příliš husté,tak ho můžeš trochou smetany naředit:-)Já,když dělám nočky(špecle)tak smetanu do těstíčka hned na začátku.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes:Dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula: takže mouka, vajíčko, sůl a smetana, nebo smetanu až pak nakonec zamíchám do ragú, o.k. tisknu si to, díky Evi;-);-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Nic na tom není,když budeš mít těsto tužší přidej trochu smetany. Dělej je malé, protože pod poklicí nabudou.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula:;-) díky, zkusím, jen ty nočky, jestli se mi povedou;-):-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: určitě:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula: Evi, šlo by to i z kuřecím masem? ;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Bibinka: Ty nočky jsou zavařené přímo k masu :-D Také jsi to tak dělala ;-):-K:-K

    Holky díky:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Pochutnala bych si:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, vepřové ragů jsem dělala minulý týden a na malé odchylky stejně;-) Pochutnali jsme si a ty máš 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Recept vypadá moc dobře:-K, ukládám a určitě brzy vyzkouším:-p posílám bodíka

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové ragu vepřové ragu recept recept na veprové ragů recepty vepřove ragu nočky ragú vepřové ragu z vepřove kyty vepřové ragů s hráškem jak uvařit nočky vepřové ragú s noky veprove ragu s nockama ragů z vepřového masa rychlé vepřové ragů nočky z mouky recept vepřové ragu jak uvařit ragu veprove maso s nockama jak se dela ragu nočky z hladké mouky nočky recept