Plněný patizon pečený s rajčaty
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je pečený na rajčatech, ze kterých pak bude skvělá smetanová omáčka.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 692 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,61 g |
Tuky | 51,27 g |
Vláknina | 15,32 g |
Cholesterol | 604 mg |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 76,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizony dobře opláchneme, u stopky skrojíme víčko a měkký vnitřek vybereme lžící. Dutinu lehce posypeme solí a pepřem.
Krok 2: Do mletého masa přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.
Krok 3: Směsí naplníme připravené patizony. Do pekáčku rozložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájená rajčata a lehce osolíme. Navrch položíme naplněné patizony, přidáme bobkový list, nové koření, špetku tymiánu, lžíci másla a podlijeme vodou. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 60 minut. Upečené patizony vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 4: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou, přidáme výpek s rajčaty a za častého míchání povaříme 10 minut. Dochutíme solí, octem, cukrem a znovu krátce povaříme. Do hotové omáčky vmícháme smetanu a propasírujeme ji.
Krok 5: Nakonec patizony rozdělíme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a podáváme s bramborem, rýží nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 30. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný patizon pečený s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMNA
Moje poznámka
Plněný patizon pečený s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMNA
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 33 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
patizon,
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče,
česnek,
vejce,
strouhanka,
mouka hladká,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
ocet,
cukr,
máslo
Komentáře (1)