Francouzský hruškový koláč

elzarsk Kuchař: elzarsk

Moučníky , Ostatní 4 názory

Suroviny

4-5 zralých hrušek
150 g mouky
100 g cukru
2 vejce
1 dcl mléka
3 PL oleje
2 čl prášku do pečiva
sůl
Na polití:
80 g másla
1 vejce
3 PL cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do misy dáme cukor, vajcia a štipku soli . Vyšľaháme do peny.

  2. Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi. Nakoniec pomaly vmiešame mlieko zmiešané s olejom.

  3. Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Potom do formy nalejeme polovicu cesta.

  4. Hrušky očistíme, zbavíme ich jaderníkov a nakrájame na plátky. Poukladáme ich do naliateho cesta. Potom na ne nalejeme zvyšok cesta.

  5. Dáme do rúry a pečieme 10 minút pri 180 °C .

  6. Poleva: Maslo necháme rozpustiť na veľmi slabom ohni. Do čiastočne vychladnutého masla pridáme cukor a vajce a znovu všetko dobre premiešame .

  7. Po upečení koláč poprepichujeme vidličkou a na jeho povrch nalejeme polevu. Dáme znovu zapiecť na 10 minút.
    Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Francouzský hruškový koláč

  • Kacita a Sofinka Kacita a Sofinka

    Luxusní koláč :-)!!! Dala jsem tam hrušky i jablka (než jsem je zalila druhou polovinou těsta tak jsem je posypala skořicí). Dobu pečení jsem protáhla o 10min. Fakt super recept a určitě někdy zopakuju:yes::yes::yes:.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vynikajúci koláč. :yes: Samozrejme po úprave, do koláča neide 10 dl, ale iba 1 dl mlieka. :-) Múku som dala 100 g polohrubej a 50 g hladkej. Aby nedošlo opäť k chybe, upravila som množstvo mlieka v recepte. Akurát mi hrušky trocha v ceste spadli dolu, mala som ich poprášiť múkou, moja chyba.
    MissTwiggy: Nemôžeš "beztrestne" nahradiť v tomto koláči klasickú múku celozrnnou, potom cesto bolo husté. Mne to cesto skutočne tieklo. :-p

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    Zkoušela jsem, 10dcl=1l mléka jsem nedala, jen 1dcl a mouku napůl s celozrnnou. Bohužel těsto bylo hrozně husté, takže o nalívání na hrušky nemohla být řeč (ale možná to je tou moukou). Podle toho vypadalo i po upečení, hodně hutné, těžké, ale chuťově dobré:-)
    Jinak nápad dobrý, ta poleva je super:-) Budu dělat znovu, ale příště s jiným těstem:-)

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    10 dcl?Opravdu?;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzský hruškový koláč hruškový koláč hruskovy kol francouzský hruškový koláč s drobenkou hruškový kolá hruškový koláč recept francouzský hruška hruškový koláč francouzsky francouzský hruškový koláč recept recept na francouzský hruškový koláč hruškovy kolaš franczsky hrukov kol hrukov kol hruškový koláč s ořechy recept francouzský koláč hruškový francouzský hruškový koláč s mandlová hruškovy páj francouzsky kolač c hruškový koláč bez vajec franczsky hruskovy kolac

Zapomněl/a jsem heslo