Jak jednoduše očistit a vydlabat patizon? Vyzkoušejte to podle videonávodu
Patizon, stejně jako dýně nebo cuketa, se pyšní bohatou úrodou, a tak vám jistě přijde vhod několik rad, díky kterým jej snadno očistíte a vydlabete. Takto připravený patizon pak můžete obalit a upéct, podusit, nebo třeba naplnit.
Patizon, slangově také létající talíř, je skvělou letní a podzimní plodinou, se kterou můžete vyzkoušet různé recepty. Většinou se obaluje v trojobalu, ale hodí se do nejrůznějších pokrmů. Základem vždy je, aby byl patizon dobře očištěný a vydlabaný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit a vydlabat patizon
Pokud víte, jak na to, není na tom nic složitého.
- Patizon rozkrojíme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky.
- Mladý patizon nemusíme loupat, u většího patizonu oloupeme z plátků slupku.
- Vnitřek se semínky vykrojíme tak, že plátek rozpůlíme a vnitřek vykrojíme.
Kromě klasického obalování můžete patizon podusit, naplnit oblíbenou směsí, zapéct jej s brambory nebo třeba jen tak upéct dokřupava v troubě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Komentáře