Obrácený hruškový koláč
Obrácené koláče pochází z francouzské kuchyně. Voňavý karamel a šťavnaté hrušky stačí zalít jednoduchým těstem a upéct. Výsledkem je sladký a lahodný koláč s karamelovou vrstvou na povrchu.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 039 kJ / 4 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,17 g |
Tuky | 238,53 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 434 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 481,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas rozehřejeme na 180 °C. Formu vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, pak vešleháme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do těsta.
Krok 4: V kastrůlku zkaramelizujeme cukr, do kterého poté přidáme máslo. Karamel vlijeme do připravené formy. Poklademe ho hruškami a zalijeme těstem.
Krok 5: Pečeme asi 30 minut. Po upečení vyklopíme, opatrně sejmeme papír a necháme zcela vychladnout.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnE5
Moje poznámka
Obrácený hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnE5
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 4 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 7 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 9 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 9 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 10 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
kypřící prášek,
vejce,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (3)