Obrácené hruškové muffiny

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Moučníky , Muffiny 2 názory

Suroviny

3 hrušky
1 lžička rozpuštěného másla
60 ml sirupu (nejlépe javorového)
180 g hladké mouky
1 a půl lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
1/4 lžička muškátového květu
1/4 lžičky mleté skořice
60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
1 prošlehané vejce
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml vlažného mléka
60 ml rostlinného oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z každé omyté hrušky nakrájíme v nejširší části kolečka, silná cca 1 cm a dáme je na dno formiček na muffiny, které jsme vymazali máslem.

  2. Pokapame javorovým sirupem a dáme na 10 minut do předehřáté trouby, aby kolečka změkla. Zbytek hrušek bez jádřinců nastrouháme do mísy a přidáme mouku se sodou, koření, cukr a smícháme.

  3. Přidáme vejce, mléko, extrakt z vanilky a olej. Vše dobře promícháme a nalijeme do formiček. Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut. Zkoušíme špejlí.

Poznámka

Tuto laskominu vymyslely v roce 1898 sestry Tatinovy, které provozovaly Hotel Tatin v Lamotte-Beuvron ve Francii. Recept vznikl díky roztržitosti Stéphanie, jedné ze sester, která zaměnila pořadí vrstev při výrobě koláče. Tarte Tatin má mnoho variací, lze jej vyrobit z křehkého nebo listového těsta, s jablky, hruškami, meruňkami nebo fíky.

I VE VAŘENÍ CHYBY NĚKDY SVĚDČÍ...

Jinak je recept popsán podle časopisu Albert. Přidala jsem tam brusinky, dál podle každého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obrácené hruškové muffiny

Tématické fráze: jablkovo hruškové muffiny recept na hruskovy mafiny hrušková koláč s jablky hrušková obrácený koláč obrácený hruškový koláč z listoveho testa hrušky recept jablečné muffiny podle hrušky hruškove muffiny se švestkami obrácený jogurtovy koláč hrušky hruškové muffiny obrácený koláč podle pohlreicha tarte tatin koláč zdeněk pohlreich recepty

Zapomněl/a jsem heslo