Carpaccio z červené řepy
Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy, výborný kozí sýr a pionové oříšky tvoří úžasnou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 656 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,25 g |
Tuky | 12,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 25 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Řepy omyjeme kartáčkem a každou zvlášť umístíme do středu většího plátu alobalu. Řepy polijeme olejem a osolíme. Alobal zamotáme do měšců, balíčky dáme na plech, který vložíme do trouby.
Krok 2: Řepy pečeme asi hodinu. Zda jsou hotové, zkoušíme pomocí vidličky. Upečené řepy necháme vychladnout.
Krok 3: Poté je oloupeme, odřízneme spodek a celou bulvu nakrájíme na slaboučké plátky.
Krok 4: Na talíř rozložíme polníček, na něj naskládáme kolečka řepy, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a ozdobíme piniovými oříšky.
Krok 5: Carpaccio před servírováním zakápneme balzamikovým octem a podle chuti osolíme a opepříme.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2wE
Moje poznámka
Carpaccio z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2wE
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 6 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 6 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 6 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 7 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 8 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
polníček,
sýr kozí,
ořechy piniové,
ocet balsamiko
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.