Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z červené řepy

Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy, výborný kozí sýr a pionové oříšky tvoří úžasnou kombinaci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie656 kJ /
157 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky12,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 25 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Řepy omyjeme kartáčkem a každou zvlášť umístíme do středu většího plátu alobalu. Řepy polijeme olejem a osolíme. Alobal zamotáme do měšců, balíčky dáme na plech, který vložíme do trouby. Krok 2: Řepy pečeme asi hodinu. Zda jsou hotové, zkoušíme pomocí vidličky. Upečené řepy necháme vychladnout. Krok 3: Poté je oloupeme, odřízneme spodek a celou bulvu nakrájíme na slaboučké plátky. Krok 4: Na talíř rozložíme polníček, na něj naskládáme kolečka řepy, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a ozdobíme piniovými oříšky. Krok 5: Carpaccio před servírováním zakápneme balzamikovým octem a podle chuti osolíme a opepříme.

TIP: Další recepty s červenou řepou

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2wE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2wE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, olej olivový, sůl, pepř mletý, polníček, sýr kozí, ořechy piniové, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu