Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Tuňáková pomazánka se těší veliké oblibě. Její příprava je velice snadná a chutná, poslouží tak jako rychlá večeře, nebo svačina. Bez výčitek si ji můžete dopřát i v redukčním jídelníčku, je totiž doslova plná bílkovin.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut. Poté je prudce zchladíme.
Krok 2: Vejce a cibuli oloupeme. Vejce rozpůlíme, žloutky dáme stranou a bílky a cibuli drobně nasekáme.
Krok 3: Do vyšší nádobky dáme Lučinu, máslo pokojové teploty, žloutky a cibuli a ručním elektrickým šlehačem ušleháme na 4 stupni.
Krok 4: Konzervu tuňáka slijeme a přidáme s nasekanými bílky k ušlehané směsi. Šlehač zapneme na 1 stupeň a párkrát lehce prošleháme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a stěrkou promícháme.
Krok 6: Podáváme na pečivu přizdobené zelenou petrželkou.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Moje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 3 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 4 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 5 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 7 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 10 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 10 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 11 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 13 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
lučina,
máslo,
vejce,
cibule,
šťáva citronová,
sůl,
petrželka zelená
Komentáře (3)