Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Tuňáková pomazánka se těší veliké oblibě. Její příprava je velice snadná a chutná, poslouží tak jako rychlá večeře, nebo svačina. Bez výčitek si ji můžete dopřát i v redukčním jídelníčku, je totiž doslova plná bílkovin.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut. Poté je prudce zchladíme.
Krok 2: Vejce a cibuli oloupeme. Vejce rozpůlíme, žloutky dáme stranou a bílky a cibuli drobně nasekáme.
Krok 3: Do vyšší nádobky dáme Lučinu, máslo pokojové teploty, žloutky a cibuli a ručním elektrickým šlehačem ušleháme na 4 stupni.
Krok 4: Konzervu tuňáka slijeme a přidáme s nasekanými bílky k ušlehané směsi. Šlehač zapneme na 1 stupeň a párkrát lehce prošleháme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a stěrkou promícháme.
Krok 6: Podáváme na pečivu přizdobené zelenou petrželkou.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Moje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 51 minutami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 54 minutami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 3 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
lučina,
máslo,
vejce,
cibule,
šťáva citronová,
sůl,
petrželka zelená
Komentáře (3)