Pomalu konfitovaná husí stehna
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a uvidíte, že vaši strávníci budou blahem bez sebe.
Postup přípravy
Krok 1: Stehna den předem omyjeme, důkladně osolíme a lehce okmínujeme, případně přidáme i tymián. Dáme je k sobě a zabalíme do potravinářské fólie. Uložíme do lednice.
Krok 2: Druhý den vybereme vhodný menší pekáček s poklicí. Troubu zapneme na 90 °C.
Krok 3: Do pekáčku vložíme stehna tak, aby ležela těsně u sebe a zalijeme je rozpuštěným sádlem. Stehna musí být ponořená.
Krok 4: Pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme asi 6 hodin. Poté zkusíme, jak je maso měkké, záleží na velikosti stehen. Pokud jsou ještě trochu tuhé, necháme další hodinu.
Krok 5: Po upečení vyjmeme pekáč z trouby, slijeme z něj tuk a necháme trochu bokem, aby bylo na podlití. V troubě zvýšíme stupně na 250 °C.
Krok 6: Stehna dopečeme při 250 °C dokřupava, trvá to asi 20–30 minut. Párkrát je polijeme výpekem.
Zveřejněno 14. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Moje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 3 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 19 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 22 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 27 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 59 minutami
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Suroviny:
stehno husí,
sůl,
kmín celý,
sádlo husí,
tymián
Komentáře (2)