Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu konfitovaná husí stehna

Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a uvidíte, že vaši strávníci budou blahem bez sebe.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 400 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 390 min bez doby odležení

400 min (10 min příprava + 390 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stehna den předem omyjeme, důkladně osolíme a lehce okmínujeme, případně přidáme i tymián. Dáme je k sobě a zabalíme do potravinářské fólie. Uložíme do lednice. Krok 2: Druhý den vybereme vhodný menší pekáček s poklicí. Troubu zapneme na 90 °C. Krok 3: Do pekáčku vložíme stehna tak, aby ležela těsně u sebe a zalijeme je rozpuštěným sádlem. Stehna musí být ponořená. Krok 4: Pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme asi 6 hodin. Poté zkusíme, jak je maso měkké, záleží na velikosti stehen. Pokud jsou ještě trochu tuhé, necháme další hodinu. Krok 5: Po upečení vyjmeme pekáč z trouby, slijeme z něj tuk a necháme trochu bokem, aby bylo na podlití. V troubě zvýšíme stupně na 250 °C. Krok 6: Stehna dopečeme při 250 °C dokřupava, trvá to asi 20–30 minut. Párkrát je polijeme výpekem.

TIP: Husa, kuře, kachna a jaké jsou mezi nimi rozdíly

Zveřejněno 14. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomalu konfitovaná husí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31j0M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomalu konfitovaná husí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31j0M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: To je nejlepší pečení husy nebo kachny, výborná jsou i játra v sádle. :-K

Suroviny:
stehno husí, sůl, kmín celý, sádlo husí, tymián

Přidat fotografie receptu