Pomalu konfitovaná husí stehna
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a uvidíte, že vaši strávníci budou blahem bez sebe.
Postup přípravy
Krok 1: Stehna dne předem omyjeme, důkladně osolíme a lehce okmínujeme, případně dáme tymián. Dáme je k sobě a zabalíme do potravinové folie. Uložíme do lednice.
Krok 2: Druhý den vybereme vhodný pekáček s poklicí tak, aby stehna byla těsně u sebe, a celé zalijeme rozpuštěným sádlem, stehna musí být ponořená.
Krok 3: Pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 90 °C a 6 hodin si stehen nevšímáme. Poté zkusíme jak je maso měkké, záleží na velikosti stehen. Pokud jsou ještě trochu tuhé, necháme další hodinu. Po upečení slijeme tuk a necháme trochu, aby bylo na podlití.
Krok 4: Stehna dopečeme na 250 st. dokřupava, trvá to asi 20-30minut. Párkrát je polijeme výpekem. No a pak už můžeme podávat, maso je jako dort a není vůbec mastné, jako by se zdálo.
Zveřejněno 14. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Moje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 12 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 13 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánský řízek
Vasrmanka před 19 minutami
Dort s kysanou smetanou - Zebra
Monkrizova před 27 minutami
Dvoubarevná vláčná bábovka
mk.martinkucera před 33 minutami
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 38 minutami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 57 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 2 hodinami
Bramboračka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 14 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 14 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 14 hodinami
Suroviny:
stehno husí,
sůl,
kmín celý,
tymián
Komentáře (2)