Konfitovaná hovězí líčka

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 5 hod. a více 4 porce Hovězí maso 30 názorů

Suroviny

1000 g hovězích líček
200 g mrkve
200 g celeru (bulvy)
6 vrchovatých lžic sádla (vrchovaté lžíce, kvalitního)
500 ml červeného vína (já volila Merlot)
200 ml hovězího vývaru (lze nahradit hovězím bujonem)
sůl
mletý pepř (čerstvý)
čerstvý tymián
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka nakrájejte na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4 x 4 cm. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran opečte. Opečené maso odložte do vyššího rendlíku. Poté k masu slijte výpeček z pánve, přidejte zbytek sádla, hovězí vývar a vína tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Nahoru dejte otrhaný tymián, asi tak dvě větvičky.

  2. Vložte do trouby, předehřáté na 100 st. a nechejte konfitovat cca 4 hodiny, až je maso zcela měkké.

  3. Mezitím, co se maso konfituje překrájejte očištěnou mrkev na tenká půl nebo kolečka, záleží na velikosti mrkve. Na podobně tenké kousky nakrájejte rovněž celer a na pánvi s kapkou oleje nebo sádla zeleninu orestujte. Přidejte pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku duste.

  4. Výpeku po konfitování by mělo být cca 300 ml. Během přípravy se sádlo, které je převážně tvořeno vodou, spolu s ostatními tekutinami odpaří. Pokud máte tekutiny více, zredukujte její množství na plotýnce jednoduše... vařením.

  5. Rendlík vyjměte z trouby, přemístěte na sporák, k masu přidejte podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povařte. Sosík by měl mít lehce nakyslou chuť, pokud je třeba, přidejte ještě trochu vína, dosolte dle potřeby. A můžete servírovat. S bramborovou kaší je to nejlepší.

Poznámka

Recept jsem si našla na NETu a tímto děkuji panu šéfkuchaři z restaurace od Potrefené husy Lukáši Vrbovskému.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 331 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Konfitovaná hovězí líčka

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Ahoj,.... seženu je za 89,- :-D :-D :-D :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vlastaszokeova: dej si do vyhledavače líčka, těch receptů je tu už hodně a na různé způsoby a mrkni i na přidané podobné recepty ;-)

    Odpovědět

  • vlastaszokeova vlastaszokeova

    Zrovna dneska jsem je poprvé viděla u nás v marketu, tak jsem je koupila, ale nevím, co s nimi,víno pod maso nemám ráda, ještě zkusím něco najít.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Výborný recept, který předávám dále, fakt paráda. Sama tedy ještě přidávám dva stroužky česneku... u každého tím slavím úspěch. Doporučuji vyzkoušet....

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    V Nymburce včera za 119,- :-*

    Odpovědět

  • VOKINA VOKINA

    Nevím odkud kdo jste, ale já jsem viděla líčka v prodejně masa, která je před kasami v prodejně Lidlu v Čestlicích (u Prahy). Měli je běžně vystavené, žádná podpultovka :-) Recept vypadá výborně.:yes: Vokina

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Na hovězí líčka jsem ještě nenarazila:-O:-))Jen vepřová:-)Receptík na dobrou baštu se mi líbí:-K+19:yes::-p

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Hezký recept:yes:Líčka miluju a je mi jedno jestli jsou hovězí nebo vepřové, hlavně když jsou dobře udělané;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Blahopřeji - je to nádherná dobrota;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Rebí, máš to moc jedlé:-p Hovězí líčka jsem ještě nikdy nejedla:-8 a nikdy jsem je ani v obchodě neviděla. Musím se na ně u řezníka zeptat;-)Moc hezká inspirace:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    magdalenka: vyhodila jsem.. na tvou radu;-):-D:-D ta vepřová:-8;-)

    tejaja: Terízku, držela jsem se přesně původního receptu, nebylo to moc mastné, tak akorát;-)
    moc všem děkuju za shlédnutí receptu a hezké komentáře:-):-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    tady zase někdo řádil musí to být náramná dobrota:-p jen sehnat ta líčka:-S:yes::yes:+16

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • drahulin drahulin

    Nadi nikdy jsem to nejedla a neumím si chuť představit,ale vypadají božsky.:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadi, vyhoď z podobných tie "vepřové líčka", je predsa rozdiel medzi hovädzím a bravčovým mäsom...:-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak se připravují hovězí líčka recept na nejlepší hovězí líčka hovězí líčka hovezi licka recepty recepty na hovězí líčka jak se pripravit hovezi licka recept na hovězí líčka jak připravit hovězí líčka hovezi licka recept příprava hovězích líček konfitování masa recept lička konfitované hovězí maso recepty hovězí líčka líčka recept recept hovězí líčka konfitovaná vepřová líčka konfitovana zelenina priprava licek nejlepší hovězí líčka

Zapomněl/a jsem heslo