Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 716 kJ / 4 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,24 g |
Tuky | 239,43 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 485,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 250°C.
Krok 2: Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec.
Krok 3: Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30 krat 40 cm vyložte pečicím papírem.
Krok 4: Směs nalijte do formy a pečte asi 5 minut uprostřed trouby. Upečený piškot vyklopte na pečicí papír vysypaný moučkovým cukrem. Sejměte pečicí papír. Korpus zakryjte pečicím plechem a nechte jej vychladnout.
Krok 5: Namočte do studené vody plátky želatiny.
Krok 6: V kastrůlku smíchejte vaječné žloutky, cukr, kukuřičnou mouku a 3 dl smetany. Směs na mírném ohni míchejte tak dlouho dokud nezhoustne. Plátky želatiny vyjměte z vody a vmíchejte je do horké náplňě. Náplň ochuťte vanilkovým cukrem.
Krok 7: Ze zbylých 2 dl smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte jí do náplňě. Náplň nechte vychladnout.
Krok 8: Nerovné okraje piškotu přiřízněte nožem. Těsto pak nakrájejte na tři pláty o rozměrech 8 krat 29 cm, pláty těsta promažte náplní a položte na sebe.
Krok 9: Pomocí potravinářského barviva obarvěte marcipán narůžovo, vyválejte z něj obdelník o rozměrech asi 30 krat 18 cm.
Krok 10: Marcipán položte na piškotový moučník a přesvědče si, že je hladký a napnutý. Ostrým nožem nakrájejte moučník na 8 kousků o šířce asi 3,5 cm a jednotlivé kousky posypejte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Moje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 10 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 2 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 2 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 3 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 6 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 7 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 8 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 8 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 9 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 10 hodinami
Tématické fráze:
dort zamek,
dort korunka,
dort zámek postup,
korunka na dort,
dort jako princezna,
princeznin dort,
dort s princeznou,
korunka z marcipánu,
dort s korunkou,
dort zámek s princeznama,
korunka s marcipánu,
zamek dort,
korunka pro princezny z papíru,
dort s princeznou foto,
princeznin dort recept,
dorty zamek,
dort zámek s princeznou,
korunka dort,
dorty princezen,
jak udelat korunku z marcipanu
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
želatina,
žloutek,
cukr krupice,
mouka kukuřičná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Recept pěkný, jen se někdo chlubí asi cizím peřím v případě fotky - jinak by čas upravil, kdyby jej pekl