Pikantní krevety s těstovinami

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 20 minut 2 porce Mořské plody 0 názorů

Suroviny

14-16 středních loupaných krevet
2-3 stroužky česneku
1 malou cuketu
1 střední mrkev
2 řapíky celeru
1 lžíci olivového oleje
50 ml bílého vína
1 chilli papričku
sůl
těstoviny domácí nebo koupené
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme česnek i zeleninu, česnek nakrájíme na plátky, zeleninu na nudličky. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme na skus nebo podle návodu .

  2. Na studenou pánev dáme olej a česnek, zahřejeme a necháme restovat dozlatova. Česnek vyndáme stranou, na pánev přihodíme nasekanou papričku a krevety. Restujeme krátce cca 1 minutu z každé strany, jakmile krevety zrůžoví, vyndáme je stranou k česneku a do pánve dáme zeleninu.

  3. Restujeme pár minut, spíš jen několikrát prohodíme, aby zůstala zelenina křupavá a svěží.
    Vrátíme krevety s česnekem a podlijeme vínem. Promícháme a povaříme než se víno odpaří, osolíme dle chuti. Smícháme s těstovinami, nejlépe tagliatelle nebo penne, posypeme nasekanou zelenou natí a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní krevety s těstovinami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: těstoviny s krevetami recept krevety recepty

Zapomněl/a jsem heslo