Fazole se zeleninou a mletým masem
Fazole se zeleninou a mletým masem poslouží jako vydatný oběd či večeře po náročném dni. Pokrm je plný bílkovin a vlákniny a všechny chutě spolu pěkně ladí. Můžete jej podávat samostatně nebo s chlebem.
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem namočíme do vody (dříve se uvaří). Druhý den vodu slijeme, dáme novou a fazole uvaříme do měkka.
Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme mleté maso, které vařečkou rozdělíme na menší kousky a chvilku ho restujeme.
Krok 3: Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme nebo použijeme oblíbené koření. Podle potřeby podlijeme a dusíme do měkka.
Krok 4: Do směsi přidáme vařené fazole, promícháme, společně ještě dochutíme a prohřejeme.
Krok 5: Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na pánvi.
Krok 6: Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, slaninou a ozdobíme paprikou a petrželkou.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole se zeleninou a mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AVz
Moje poznámka
Fazole se zeleninou a mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AVz
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Suroviny:
fazole bílé,
maso vepřové,
slanina anglická,
zelenina,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
paprika kozí roh
Komentáře (2)