Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Irský guláš sv.Patrika

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 3. 2011 16:12

Suroviny

Porce: 5-6

Nutriční hodnoty

Energie30 787 kJ / 7 358 kcal
Bílkoviny482,69 g
Tuky454,74 g
Vláknina24,79 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 68,12 g
Sůl183,82 g
Sacharidy323,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Irové tento guláš dělají většinou 17.3. každý rok na Den svatého Patrika. Včera ho vařil ze skopového masa Irský kuchař v TV-pořad Sama doma, tak jsem ho okoukla! Je vynikající a já ho doporučuji! Na svatého Patrika bez 1 dne skoro byl a ještě je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Karla

17. 9. 2015 00:12

:-):yes::-O

chocolate

20. 3. 2011 14:39

Přidávám pár fotek dnešního oběda.Pokud se nebudou líbit tak není problém smazat.

Eliza

20. 3. 2011 14:36

Opravdu pěkný recept, tím udělám manželovi radost... Irský guláš bylo první jídlo, které on sám vařil, od té doby ho dělal několikrát a je skvělý, i když docela jiný, než tento, sv. Patrika. Pamatuji si, že tam kromě mrkve dával šalotky vcelku, žampiony, černé pivo a dusí se to společně s brambory.
Bibi, zkusím i podle tebe, bod letí napřed, to nemůže být nedobré...:-p:-p

Bibinka

20. 3. 2011 11:42

chocolate: ale to jsi mi udělala velkou radost a jak jsem předpokládala, tak chutnal. Docela fajn, že jsi to zkombinovala a v PH to muselo být ještě lepší:yes:

chocolate

20. 3. 2011 11:27

Takže přidávám hodnocení;-).Použila jsem (na radu Iljuši) PH a pomalila jsem na low 8 hodin.Kvůli PH jsem zredukovala vývar na cca 500 ml a přidala jsem necelé 2 dcl černého piva.Koření jsem použila přesně dle Bibi včetně zeleniny (tu jsem přidala na drobné kousky cca 2 hodiny před dokončením).
Chuť je výborná a vím, že jsem nedělala naposledy.
Děkuji za recept:-K.

Fantom

19. 3. 2011 21:11

+:yes: :yes: v kuchařských normách se to jmenuje Lašský guláš;-)

drahulin

19. 3. 2011 20:20

Bibinko:yes:vypadá krásně.Ukládám a udělám.:-p:-p

JanaDorazinova

19. 3. 2011 20:00

Bibi, i ode mne plusík!!:-p:yes:

Iljusa

19. 3. 2011 17:59

Chocolate - určitě bych při přípravě Irish stew použila černé irské pivo Guinness místo vývaru, jehněčí maso a každopádně nezahušťovat:-! Přidávám ještě hrst ječmene, vrstvím zeleninu (jinou než v Bibinky receptu), koření(opět jiné) a dávám dusit do trouby (já do pomalého hrnce). Recept mám od p. Murphy z Irska ;-)Toho piva jen cca 0,5 l, nemá se udělat kotel guláše, ale jen dušené maso ;-)

chocolate

19. 3. 2011 17:48

Bibi díky, udělám.
Jinak ta první poznámka ohledně druhu masa byla myšlena tak, že by bylo škoda, kdyby byl recept v kategorii, kde by ho málokdo vyhledal (ze skopového moc lidí nevaří).Byla by škoda, kdyby zapadnul.

Bibinka

19. 3. 2011 17:32

Chocolate, já dělala z nějakého asi předního, co jsem měla zamražené a bylo moc pěkný, ale kdybych měla kližku, určitě bych jí použila a asi raději-tak do toho a manžel bude mít radost, teda pokud mu bude chutnat jako mojemu taťuldovi, ten už si přidal a vrní u toho:-D

chocolate

19. 3. 2011 17:14

Bibinka:Děkuji:-K.
Poslední dotaz, manžel mi tu kouká na Tvůj recept a má choutky na guláš;-), vařila jsi klasicky z kližky?
Já ji mám v lednici, takže bych ráda gulášek spáchala hned dnes.

Bibinka

19. 3. 2011 17:07

chocolate: taky tě vítám na Topkách a ať se ti tu líbí nemusím ani psát, protože díky tomu ses konečně zaregistrovala a udělala jsi dobře:yes:

Bibinka

19. 3. 2011 17:04

Luckymoon, jasně, může být s pečivem, chlebem a kdyby byly brambory, taky by to šlo a ty brambory jsou tam moc dobré, fakt, ani je necítíš, protože jsou nacucaný tima surovinama. S knedlíkama je to opravdu výborný, já je dělala kvůli dceři, ta je chtěla, protože v Rakousku je nemá a nakonec jsem byla ráda;-)

chocolate

19. 3. 2011 17:02

Každopádně se mi recept MOC líbí:-K.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí guláš jehněčí guláš jehněčí guláš recept skopový guláš recept irské recepty skopový gulaš recepty jehněčí guláš top recepty skopový guláš jehněčí gulaš recepty irské hovězí maso irský hrnec irský hovězí guláš guláš ze skopového masa recepty jehněčí gulaš irské maso gulas ze skopoveho gulaš z jehněčiho guláš z jehněčího masa irsky hrnec recept recept jehneci gulas

Suroviny: kýta skopová, cibule, brambory, mrkev, pórek, pepř, bobkový list, tymián sušený, masox, sůl, olej

TopRecepty.cz

Irský guláš sv.Patrika

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvV1