Placky z dýně hokaido
Placky z dýně hokaido jsou velmi variabilní pokrm, můžete je podávat samostatně nebo naplnit šunkou, sýrem, salátem či tofu a dochutit dipem. Díky bohaté náplni vytvoříte z placek skvělý oběd nebo svačinu na výlet.
Postup přípravy
Krok 1: Dýni omyjeme, osušíme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Hokaido není potřeba loupat.
Krok 2: Dýni nastrouháme na hrubém struhadle. Dýni smícháme v misce s cottagem, kukuřicí, najemno nasekaným pórkem nebo jarní cibulkou, vejci a moukou. Dle chuti směs osolíme a opepříme.
Krok 3: Rozehřejeme pánev a nastříkáme na ni olej. Dýňovou směs klademe na rozehřátou pánev a lžící z ní vytvarujeme placky, které z obou stran rovnoměrně opečeme. Můžeme tvořit malé placičky nebo velké packy, které následně naplníme.
Krok 4: Zatímco se placičky opékají, připravíme dip. Jogurt promícháme s ajvarem, dle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat i salátové koření. Do dipu se skvěle hodí i pár pokrájených jalapeňos.
Krok 5: Placky můžeme jíst samostatně nebo je naplnit šunkou, sýrem, listy salátu a doplnit připraveným dipem.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky z dýně hokaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkwQY
Moje poznámka
Placky z dýně hokaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkwQY
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 minutou
Domácí rizoto
MarketaAn před 22 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
pórek,
dýně hokkaido,
sůl,
pepř mletý,
kukuřice sterilovaná,
sýr cottage,
vejce,
mouka špaldová hrubá,
olej,
jogurt bílý,
ajvar,
koření salátové
Komentáře (2)