Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roztocká bašta

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 533 kJ /
605 kcal
Bílkoviny102,96 g
Tuky6,84 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 637 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, cibuli na obloučky a papriku na proužky. Vložíme do tlakáče bez tuku a mícháme. Maso se zeleninou si samo pustí šťávu. Krok 2: Pak přidáme obě omáčky, houby i s nálevem, pepř, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 35-40 minut. Krok 3: Solamyl rozmícháme v troše vody a zahustíme. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s Bavorskými knedlíky.

Zveřejněno 14. 4. 2010

Poznámka autora Iriska

Zdroj: Pořad TV Prima Prostřeno.

Recept jsem si trošku upravila. V původním receptu jsou 2 lžíce ústřicové omáčky. Tu už jsem nedávala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roztocká bašta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8jY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roztocká bašta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8jY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Bašta je výtečná, už od vysílání Prostřeno se stala hitem. Vždy voní po celém domě a spolehlivě přiláká souseda na návštěvu:)) Podávám s hrníčkovým knedlíkem z mikrovlnky. Než dcerka napíše úkoly, je uvařeno.:-)

Irisko, tak ti mi takový krásný recept nějak utekl, ještě, že jsou ty náhodné a skočí do nich lahůdka, jako tato;-):-p Dávám ti 20.bod, který ti to hezky zarovná:yes:

isahu - to víš, že nevadí. Co by vadilo? Naopak, jsem ráda, že chutnalo.

Vypadá to úžasně.:yes::yes:

Irisko, dnes jsem konečně tuto mňamku uvařila - aby potomci zítra neumřeli hlady a už to ujídají;-), nevím, kolik jim zbyde :-O:-D
je to výborné, dovolila jsem si přidat fotečku, pokud nevadí, bodík jsem dala už dříve;-)

vynikající ,,dnes vařím po třetí :yes::-)

Já tlakáč taky nemám a nijak to neřeším. Maso sice potřebuje víc času ke změknutí, ale vzhledem k tomu, že u toho nemusím nijak asistovat, tak ať se klidně dusí, jak dlouho potřebuje :-) A přesně tak, bašta je to až tečou sliny :-)

Veroly, děkuji za fotku. Viď, že to bylo moc dobré.
isahu, vyzkoušej a pak napiš, jak chutnalo.
Elizo, v takovém množství bezva receptů hned jeden někam uteče.
:-)
Děvčata, děkuji za body.

Tak já nevím... Na Prostřeno se dívám pravidelně (ze zvyku), sem chodím pravidelně... a takový bezva recept mi unikne...;-)
Tlakový hrnec nemám, ale půjde to i bez něj. Ukládám.

ale to se mi zalíbilo :-p:-p...ještě tu mám poslední dvě skleničky pravých hřibů z loňska, kližka je na mrazáku, i ta ústřicová omáčka je ... je to jasné, o víkendu bude dobrota...:-p:-p:-p:yes:

Na mé fotce to vypadá trochu jinak, ale je to focené pouze mobilem. Bašta to teda byla a přímo výborná. Dávám bod :yes:

Kližku já můžu na jakýkoliv způsob:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +10

:-D:-KIrisko, pěkný recept, knedlíčky jsou krásné:yes::yes::-D

:-p:-p:-p:yes::-*:-K

Děkuji všem za bodíky. Kdo jste to viděli v televizi, tak víte, že jim to taky moc chutnalo.

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
rostocká bašta, roztocké maso, roztocká směs, roztecka bašta, roztocký guláš, naložené lišky, roztocké maso recepty, vaječina z václavek, vajecina s lisek, hovezi klizka prostreno, václavky na kyselo, prostřeno hovězí kližka, rozstocka bašta, bašta z hovězího masa, prostřeno kližka, hovězí bašta, vaječina z lišek, prostřeno hovězí maso, lisky na kyselo, kližka prostřeno

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, paprika, houby v kyselém nálevu, omáčka worcesterová, omáčka sojová, sůl, pepř, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu