Roztocká bašta

Iriska Kuchař: Iriska

Hovězí maso 29 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězí kližky
2 cibule
1-2 papriky (podle velikosti)
1 malá sklenička houbiček naložených na kyselo
2 lžíce worcesteru
3 lžíce sojové omáčky (dala jsem 1 lžíci sladké sojové)
sůl
pepř
1 lžíce Solamylu
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na obloučky a papriku na proužky. Vložíme do tlakáče bez tuku a mícháme. Maso se zeleninou si samo pustí šťávu.

  2. Pak přidáme obě omáčky, houby i s nálevem, pepř, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 35-40 minut.

  3. Solamyl rozmícháme v troše vody a zahustíme. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s Bavorskými knedlíky.

Poznámka

Zdroj: Pořad TV Prima Prostřeno.

Recept jsem si trošku upravila. V původním receptu jsou 2 lžíce ústřicové omáčky. Tu už jsem nedávala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 769 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roztocká bašta

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Bašta je výtečná, už od vysílání Prostřeno se stala hitem. Vždy voní po celém domě a spolehlivě přiláká souseda na návštěvu:)) Podávám s hrníčkovým knedlíkem z mikrovlnky. Než dcerka napíše úkoly, je uvařeno.:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Irisko, tak ti mi takový krásný recept nějak utekl, ještě, že jsou ty náhodné a skočí do nich lahůdka, jako tato;-):-p Dávám ti 20.bod, který ti to hezky zarovná:yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    isahu - to víš, že nevadí. Co by vadilo? Naopak, jsem ráda, že chutnalo.

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Vypadá to úžasně.:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Irisko, dnes jsem konečně tuto mňamku uvařila - aby potomci zítra neumřeli hlady a už to ujídají;-), nevím, kolik jim zbyde :-O:-D
    je to výborné, dovolila jsem si přidat fotečku, pokud nevadí, bodík jsem dala už dříve;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    vynikající ,,dnes vařím po třetí :yes::-)

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Já tlakáč taky nemám a nijak to neřeším. Maso sice potřebuje víc času ke změknutí, ale vzhledem k tomu, že u toho nemusím nijak asistovat, tak ať se klidně dusí, jak dlouho potřebuje :-) A přesně tak, bašta je to až tečou sliny :-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    Veroly, děkuji za fotku. Viď, že to bylo moc dobré.
    isahu, vyzkoušej a pak napiš, jak chutnalo.
    Elizo, v takovém množství bezva receptů hned jeden někam uteče.
    :-)
    Děvčata, děkuji za body.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak já nevím... Na Prostřeno se dívám pravidelně (ze zvyku), sem chodím pravidelně... a takový bezva recept mi unikne...;-)
    Tlakový hrnec nemám, ale půjde to i bez něj. Ukládám.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    ale to se mi zalíbilo :-p:-p...ještě tu mám poslední dvě skleničky pravých hřibů z loňska, kližka je na mrazáku, i ta ústřicová omáčka je ... je to jasné, o víkendu bude dobrota...:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Na mé fotce to vypadá trochu jinak, ale je to focené pouze mobilem. Bašta to teda byla a přímo výborná. Dávám bod :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Kližku já můžu na jakýkoliv způsob:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +10

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-D:-KIrisko, pěkný recept, knedlíčky jsou krásné:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    Děkuji všem za bodíky. Kdo jste to viděli v televizi, tak víte, že jim to taky moc chutnalo.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rostocká bašta roztocká směs roztocké maso roztecka bašta roztocký guláš naložené lišky roztocké maso recepty vaječina z václavek vajecina s lisek hovezi klizka prostreno václavky na kyselo prostřeno hovězí kližka bašta z hovězího masa prostřeno kližka vaječina z lišek prostřeno hovězí maso lisky na kyselo hovězí bašta kližka prostřeno rostocká kližka

Zapomněl/a jsem heslo