Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento jednoduchý, ale výživný recept je ideální jako lehký oběd či večeře, přičemž potěší nejen milovníky bezmasé kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Bramborový fondán:
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Moje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 1 hodinou
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 10 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 8 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 10 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 12 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 12 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 13 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 14 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 16 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 17 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej slunečnicový,
máslo,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
brambory,
smetana na vaření,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
smetana,
olej slunečnicový,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
cizrna,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
limetka,
olej slunečnicový
Komentáře (1)