Krevety s petrželkou
Ač nemáme moře, obliba darů moře u nás stoupá. Pro svou velmi rychlou přípravu jsou oblíbené zejména krevety. Jejich maso je jemné a lahodné, kombinovat je můžete prakticky s čímkoliv. Pokud jste je ještě nezkusili, neváhejte.
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné krevety omyjeme a osušíme.
Krok 2: Do kastrůlku dáme olivový olej, na kterém krátce orestujeme připravené krevety.
Krok 3: Přidáme na malé kousky nakrájený česnek, vločky sušených rajčat a zalijeme bílým vínem. Zlehka promícháme a víno necháme zredukovat.
Krok 4: Nakonec krevety osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř, kousek másla, najemno nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
Krok 5: Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety s petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpgV
Moje poznámka
Krevety s petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpgV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
krevety,
česnek,
rajče sušené,
víno bílé,
petrželka hladkolistá,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)