

Americké brambory s petrželkou
Suroviny 4 porce
- 6 červených brambor
- sůl
- olej (používám slunečnicový)
- 2 menší cibule nakrájené nadrobno
- koření "Americké brambory"
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžíce sušené petrželky (i více dle osobní chuti)
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme, ponecháme slupku, nakrájíme na čtvrtky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka, důležité je nepřevařit.
Na oleji na větší pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené brambory, posypeme je kořením na americké brambory - tak jednu lžíci, nepřehnat, protože může dodat dost slanou chuť. Také posypeme práškovým česnekem.
Postupně brambory na pánvi mícháme, aby se opražily ze všech stran a jakmile začínají dostávat zlatější barvu, přisypeme petrželku, promícháme a podáváme jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Petrželku můžeme použít i čerstvou, omytou a nakrájenu nadrobno.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Americké brambory s petrželkou
K receptu nejsou žádné komentáře.