Americké brambory s petrželkou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1, 5 hodiny s přípravou 4 porce Přílohy 0 názorů

Suroviny

6 červených brambor
sůl
olej (používám slunečnicový)
2 menší cibule nakrájené nadrobno
koření "Americké brambory"
1 lžička práškového česneku
1 lžíce sušené petrželky (i více dle osobní chuti)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, ponecháme slupku, nakrájíme na čtvrtky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka, důležité je nepřevařit.

  2. Na oleji na větší pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené brambory, posypeme je kořením na americké brambory - tak jednu lžíci, nepřehnat, protože může dodat dost slanou chuť. Také posypeme práškovým česnekem.  

  3. Postupně brambory na pánvi mícháme, aby se opražily ze všech stran a jakmile začínají dostávat zlatější barvu, přisypeme petrželku, promícháme a podáváme jako přílohu.

Poznámka

Petrželku můžeme použít i čerstvou, omytou a nakrájenu nadrobno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 376 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké brambory s petrželkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: americké brambory na pánvi brambory s petrželkou americké brambory americký brambory americké brambory recept petrželkové brambory recept na koření americké brambory koření na americké brambory koření na americké brambory opečené brambory s petrželkou recept na americké brambory co obsahuje americké koření na brambory americke brambory z cervenych brambor recept na koření americké brambory recept petrželkové brambory americke brambory s tymianem petrtelkive brambiry americké brambory na cibulce recepty s brambory americké recepty

Zapomněl/a jsem heslo