Jablečný štrúdl
Pokud stále máte ve sklepě zásobu jablek z podzimního sběru, můžete je použít na náplň do štrúdlu. S těstem se dobře pracuje a dá se připravit i den předem. Překvapte rodinu voňavou snídaní v podobě čerstvě upečeného štrúdlu.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, mléko, ocet, vodu, špetku soli a na závěr Heru, nastrouhanou na struhadle.
Krok 2: Suroviny ručně zpracujeme do hladkého a nelepivého těsta a necháme alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc odležet v lednici.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 150 °C.
Krok 4: Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části a každou rozválíme na tenký obdélník.
Krok 5: Na každý plát těsta rovnoměrně rozložíme jablka, podle chuti osladíme, posypeme skořicí a rozinkami a zavineme.
Krok 6: Záviny uložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Krok 7: Upečené záviny před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5GvP
Moje poznámka
Jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5GvP
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
vejce,
mléko,
voda,
ocet,
sůl,
jablko,
cukr krystal,
skořice,
rozinky
Komentáře (2)