

Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g tuku, já použila LIRA
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- 2 lžice octa
- 2 dl vody
- špetka soli
- strouhanka
- Nádivka:
- nastrouhaná jablka - 10 ks na obě nohavice
- ořechy
- skořice
- cukr
Postup přípravy receptu
Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce, špetku soli, cukr, ocet a pomocí vody vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň hodinu odležet v chladu.
Potom rozdělíme na čtyři díly, každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými a vymačkanými jablky, přidáme nastrouhané ořechy, pocukrujeme a posypeme skořicí.
Pečeme na 180°C v předehřáté troubě, až nám povrch zezlátne. Dělala jsem poloviční dávku a mám opravdu 2 nohavice. Pekla jsem asi 1/2 hodinky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
-
štrůdlíky jsou vděčný moučník, ty tvoje vypadají moc hezky
-
mirka:potirala jsem vejcem, ale pak jsem zkusila maslem, nebo herou, testo zjemni a jemne a hezky listkuje,takze ja uz jen maslem
-
mirka potírám rošlehaným vejcem
-
Mirka:... a ja nevim cim mam potirat nohavice? ... vejce s vodou?, nebo jen rozslehane vejce? ...???
-
rolajs:ja myslim, ze muzes pouzit maslo
-
může se použít ZLATÁ HANA,nebo máslo? děkujůůůů :) hezký den přeji všem!
-
Někde mám recept tady na to těsto a kdysi jsem ho hodně dělávala. Je vynikající.
Dnes jsem zhnilá
udělat si ho, tak si kupuji listové, nebo dělám z pomazánkového másla. Rozhodně děkuji za připomenutí
-
Tenhle recepis mám taky-s octem, je to výborný těsto
. A fascinuje mě, jak máte krásně "štíhlý štrůdl". Mě se to vždycky rozplácne do široka
, asi málo "utahuju"
-
Tenhle štrůdl lépe řečeno zbytky ze 3 nohavic mám ještě dnes ke snídani. Akorát já používám Lukanu, mouku míchám půl na půl se špaldovkou a cukr dia na pečení