Lodičky s jitrnicí
Výborná svačina nebo večeře, při které zužitkujete zbytky zelí a jitrnice z masopustního veselí. Lodičky z kynutého těsta, plněné zelím a jitrnicemi jsou typickým jídlem "do ruky" a potěší všechny mlsné chlapy.
Postup přípravy
Krok 1: Promícháme mouku a droždí, přidáme olej, sůl, žloutk a po částech vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu kynout.
Krok 2: Těsto rozdělíme na několik částí (velikost podle vlastní potřeby). Každý kousek rozválíme na placičku, na střed dáme trochu zelí a položíme kousek jitrnice. Placičku na obou koncích spojíme k sobě tak, abychom získali lodičku.
Krok 3: Lodičky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 10 minut vykynout.
Krok 4: Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Krok 5: Pečeme na 180 °C dozlatova asi 20-25 minut.
Zveřejněno 23. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lodičky s jitrnicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mPn
Moje poznámka
Lodičky s jitrnicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mPn
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 54 minutami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 11 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 13 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 15 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 48 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 51 minutami
Vánočka III
IvaBrabi před 1 hodinou
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 3 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
droždí,
žloutek,
mléko,
sůl,
jitrnice,
zelí kysané,
sýr tvrdý,
vejce
Komentáře (1)