

Lodičky (z kynutého těsta)
Suroviny
- 200 g vody
- 40 g oleje
- 380 g hladké mouky
- 1,5 lžičky soli
- 9 g čerstvého droždí
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé díly (5-7) a z každého uděláme bulku. Chvíli je necháme všechny odpočinout, pak každou rozválíme a poskládáme podle fotopostupu.
Všechny lodičky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií OBRÁCENĚ, lícem dolů – aby se sklady při kynutí nerozevřely a tvar loďky zůstal zachován.
Necháme je tak téměř nakynout, pak obrátíme, chvilku necháme dokynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Podáváme jen tak, suché nebo obložíme třeba šunkou a kouskem zeleniny.
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lodičky (z kynutého těsta)
K receptu nejsou žádné komentáře.